Τελευταία Νέα
Διεθνή

Navarro (σύμβουλος Trump): Η Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια

Navarro (σύμβουλος Trump): Η Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια
Η Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, δήλωσε ο Peter Navarro, σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, διότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται χωρίς πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (17/12/2018) ο Peter Navarro, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να εξαρτάται περισσότερο από τα δεδομένα.
Νωρίτερα, η Fed είχε βρεθεί για μία ακόμη φορά σήμερα στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, που ξεκινά αύριο (18/12).
Ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τη Fed για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, υποστηρίζοντας ότι το δολάριο είναι ισχυρό και ο πληθωρισμός σχεδόν ανύπαρκτος.
«Είναι απίστευτο ότι με ένα πολύ ισχυρό δολάριο και με σχεδόν ανύπαρκτο πληθωρισμό, τον υπόλοιπο κόσμο να κλονίζεται παντού γύρω μας, το Παρίσι να φλέγεται και την Κίνα να βρίσκεται σε πτώση, η Fed σκέφτεται ακόμη και να προβεί σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
«Ο λόγος για τον οποίο η Fed δεν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη δεν είναι επειδή η οικονομία επιβραδύνεται αλλά επειδή η οικονομία αναπτύσσεται χωρίς πληθωρισμό», δήλωσε ο Navarro, μιλώντας στο «CNBC».
Ο σύμβουλος του Trump πρόσθεσε ότι η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια για να αποδείξει την ανεξαρτησία της από τον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης