Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στον ΣΕΣΑΕ

tags :
Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στον ΣΕΣΑΕ
Ο CEO της ΤΙΤΑΝ Cement ανέλυσε τη διαχείριση των κινδύνων/ευκαιριών στο σημερινό ρευστό περιβάλλον από την οπτική της βαριάς βιομηχανίας τσιμέντου σε ομιλία του στον Σύνδεσμο Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με ομιλητή τον CEO της TITAN Cement Company S.A., κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, την οποία παρακολούθησαν στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέλυσε τη διαχείριση των κινδύνων/ευκαιριών στο σημερινό ρευστό περιβάλλον από την οπτική της βαριάς βιομηχανίας τσιμέντου, αναφερόμενος παράλληλα τόσο στην ιστορία, όσο και στη σημερινή παγκόσμια παρουσία της ΤΙΤΑΝ.
Με απλότητα, αλλά πολύ διεξοδικά, παρουσίασε τις μεγάλες προκλήσεις που προέρχονται από το περιβάλλον και καλούνται να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι:

• Η διαχείριση της κυκλικότητας της οικονομίας, στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας στρατηγικής.
• Οι επιπτώσεις της τεχνολογικής επανάστασης (ως 4ης βιομηχανικής) στη βιομηχανία τσιμέντου.
• Η υπερθέρμανση του πλανήτη.
• Η κοινωνική «άδεια λειτουργίας» (license to operate).
• Η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων στις αναδυόμενες αγορές, με ειδική αναφορά στην Κίνα.
• Η προσέλκυση και ενσωμάτωση νέων ανθρώπων σε πιο παραδοσιακούς κλάδους της βιομηχανίας.

Με απλή, εξαιρετική επιχειματολογία και παραδείγματα έδειξε πως και η ασφαλιστική βιομηχανία έχει τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις, καθώς τη χαρακτηρίζει μία αντίστοιχη «βαρύτητα», διαπίστωση που αποτέλεσε ιδιαίτερο σημείο της ομιλίας.
Ενδιαφέρουσα υπήρξε η αναφορά του κ. Παπαλεξόπουλου στο ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης του συνδυασμού του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού (μιας βαριάς βιομηχανίας όπως ο ΤΙΤΑΝ), με την απαίτηση για έγκαιρες τακτικές κινήσεις, λόγω των ταχέων αλλαγών που συντελλούνται στην τεχνολογία  και στο οικονομικό/επιχειρηματικό περιβάλλον.
Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, στη στρατηγική για την ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού και οργανωμένου πλαισίου συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις επιχειρήσεις.  
Ακολούθησε εκτενής και ζωηρός διάλογος, με τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες:

AON - Πλατινένιος Χορηγός,
ERGO & MATRIX BROKERS S.A. - Χρυσοί Χορηγοί,
INTERAMERICAN - Ασημένιος Χορηγός,
ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - Μεγάλος Χορηγός
EUROLIFE ERB & HDI Global SE, Hellas - Xορηγοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης