Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τον εμπορικό προστατευτισμό υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας

Κίνα: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τον εμπορικό προστατευτισμό υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας
Ο απεσταλμένος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αναβίωσε το «φάντασμα» του μονομερούς εμπορίου
Τη θέση ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει την ύπαρξη του εμπορικού προστατευτισμού διατύπωσε σήμερα (17/12) ο εκπρόσωπος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, Zhang Xiangchen, απαντώντας στις σχετική κριτική που άσκησε νωρίτερα ο Αμερικανός ομόλογός του, Dennis Shea.
Ειδικότερα, ο κ. Zhang δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «επιτρέπει τον εμπορικό προστατευτισμό» σε τομείς που κινούνται από τον χάλυβα μέχρι την πνευματική ιδιοκτησία, «υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση «αναβίωσε το φάντασμα» του μονομερούς εμπορίου, καθώς οι ΗΠα προχώρησαν σε εισαγωγή περιοριστικών μετρών, «παραβιάζοντας τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».
Σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμου Οργανισμού Εμπορίου, ο Κινέζος αξιωματούχος κάλεσε την Ουάσιγκτον να συμβάλει στη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ και όχι στην αποσυναρμολόγησή του, ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να εργαστούν για το σχετικό ζήτημα «μέσω διαβουλεύσεων επί ίσοις όροις».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Αμερικανός εκπρόσωπος Εμπορίου χαρακτήρισε ως «εμποροκτατικές» τις πρακτικές της Κίνας, οι οποίες προστατεύουν την εγχώρια οικονομία, προκαλώντας ζημιίες στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης