Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς εφαρμογή ο νόμος κατά του πολιτικού Ισλάμ στην Αυστρία

Προς εφαρμογή ο νόμος κατά του πολιτικού Ισλάμ στην Αυστρία
Διασφαλισμένη η επέκταση του νόμου περί συμβόλων στην Αυστρία
Tην ταχεία εφαρμογή του νόμου κατά του πολιτικού Ισλάμ, ο οποίος ήδη προβλέπεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Sebastian Kurz και του  εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων - ο οποίος κυβερνά στην Αυστρία εδώ και ένα χρόνο από την 18η Δεκεμβρίου 2017 - ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελευθέρων Johann Gudenus σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σχέση με τον νόμο αυτό, δεν πρόκειται μόνον για την ήδη διασφαλισμένη επέκταση του νόμου περί συμβόλων,με τον οποίο απαγορεύονται σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ-Κάιντα και άλλων οργανώσεων όπως της κροατικής «Ουστάσι».
Ο   Gudenus αναφέρει πως η σχεδιαζόμενη τροπολογία στον νόμο αποτελεί σημαντικό βήμα και εξαρτάται πλέον από τον υπουργό Δικαιοσύνης Joseph Moser, του Λαϊκού Κόμματος, να προχωρήσει στην ταχεία προώθησή της, και ο ίδιος αναμένει ότι αυτό θα συμβεί σύντομα, και αυτό θα ήταν σημαντικό, καθώς προβλέπεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα και πρέπει να εφαρμοστεί, "όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο".
Σε σχέση με την πρόσφατη απαίτησή του, να επιβληθεί απαγόρευση νυκτερινής εξόδου για τους αιτούντες άσυλο στην Αυστρία, που προκάλεσε δριμεία κριτική και σάλο, o  Gudenus τονίζει πως πρόκειται για πρόταση να φωτιστούν οι σχετικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών.
Να απαγορευτεί η βραδινή έξοδος στους αιτούντες άσυλο, αλλά και να γίνει εγκατάσταση προσφύγων σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται, είχε ζητήσει παλιότερα ο ίδιος ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Heinz-Christian Strache.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων προβλέπεται ότι πρόσφυγες δεν θα επιτρέπεται πλέον να ζουν σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά μόνον σε καταυλισμούς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης