Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Φόρο τιμής απέτισαν εκατοντάδες άνθρωποι στα θύματα του Στρασβούργου

tags :
Le Monde: Φόρο τιμής απέτισαν εκατοντάδες άνθρωποι στα θύματα του Στρασβούργου
Στο κέντρο της πλατείας, στο άγαλμα του στρατηγού Kleber, πολλοί είχαν εναποθέσει λουλούδια και σημειώματα για τα θύματα
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Στρασβούργου σήμερα, Κυριακή 16/12, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερις μέρες με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 12 τραυματίες, όπως αναφέρει η Le Monde.
O κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τις 10:30 το πρωί, ενώ η τελετή που διοργανώθηκε από πολλές συλλογικότητες για τα δικαιώματα του ανθρώπου, είχε τη στήριξη του δήμου και της νομαρχίας, ενώ έπαιξε και βιολοντσέλο ένας Αλσατός μουσικός.
"Το Στρασβούργο, η ανοιχτή πόλη μας, η πρωτεύουσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χτυπήθηκε στην καρδιά από τον φανατισμό και αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε το μίσος για να καταπολεμήσουμε αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις" ανέφερε χαρακτηριστικά η εκ των διοργανωτών Christine Panzer.
Ο δήμαρχος Στρασβούργου Roland Ries εκτίμησε ότι "η παρουσία του κόσμου στη χριστουγεννιάτικη αγορά το Σάββατο 15/12 έδειξε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το αξιακό μας σύστημα ενάντια σε όσους θέλουν "επίθεση".
Η 55χρονη Laura κάτοικος Στρασβούργου πήγε στην εκδήλωση "για να αντιδράσω, για να δείξω ότι αντιστεκόμαστε, ότι έχουμε αξίες που υπερασπιζόμαστε, αξίες που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε, ενώ δεν πρέπει να είμαστε και ξενοφοβικοί".
Αυτή η συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει μία ώρα και είχε τραγούδια, μουσική και απαγγελίες, τελείωσε με "ένα λεπτό θορύβου".
Κι αυτό "διότι η σιγή επικράτησε για πολλές μέρες στην πόλη και με τον θόρυβο οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν και να διατρανώσουν ότι στο Στρασβούργο οι αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης θα θριαμβεύσουν" εξήγησε η Christine Panzer.
Στο κέντρο της πλατείας, στο άγαλμα του στρατηγού Kleber, πολλοί είχαν εναποθέσει λουλούδια και σημειώματα για τα θύματα.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης 11/12 o Cherif Chekatt , έχοντας πάνω του ένα πιστόλι και ένα  μαχαίρι, αιματοκύλησε τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου.
Εντοπίστηκε, όμως, δύο μέρες μετά και σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 13/12 από αστυνομικούς σε μία συνοικία στο κέντρο της πόλης.
Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση είναι τέσσερις νεκροί, ένα ακόμα άτομο είναι κλινικά νεκρό και 11 παραμένουν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, κάποιοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης