Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Altmaier (υπ. Οικονομίας Γερμανίας): Ο αγωγός Nord Stream 2 να προχωρήσει αλλά με σεβασμό στα ουκρανικά συμφέροντα

tags :
Altmaier (υπ. Οικονομίας Γερμανίας): Ο αγωγός Nord Stream 2 να προχωρήσει αλλά με σεβασμό στα ουκρανικά συμφέροντα
Γερμανία και Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον για το σχέδιο Nord Stream 2
Ο αγωγός Nord Stream 2, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, μπορεί να προχωρήσει με σεβασμό στα ζωτικά συμφέροντα της Ουκρανίας, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier.
Παράλληλα σημείωσε ότι, το Βερολίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ενεργειακή του διαφοροποίηση με τον εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.   
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τον Ιούλιο του 2018 κατηγόρησε τη Γερμανία ότι είναι «όμηρος» της Ρωσίας λόγω της ενεργειακής της εξάρτησης από τη Μόσχα και την παρότρυνε να σταματήσει τις εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, που ξεκινά από τη Ρωσία και πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βαλτική Θάλασσα, παρατηρεί το Reuters.
Το Βερολίνο και η Μόσχα είχαν διαφωνίες στο κοντινό παρελθόν λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία αλλά έχουν κοινό συμφέρον για το σχέδιο Nord Stream 2, το οποίο θα διπλασιάσει την ισχύ της υπάρχουσας διαδρομής Nord Stream 1 από το 2019.
Η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το γεγονός ότι ο αγωγός, ο οποίος θα παρακάμψει την Ουκρανία με τη λειτουργία του στη Βαλτική Θάλασσα, θα απογυμνώσει την Ουκρανία από σημαντικά έσοδα από τη μεταφορά αερίου και υποστηρίζει ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το σχέδιο για να διχάσει την Ευρώπη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης