Μηταράκης (ΝΔ): Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα

Μηταράκης (ΝΔ): Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα
Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι, μόνο μια δυνατή κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις προκλήσεις
«Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα» τόνισε με νόημα ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταρακης, στο 12ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο κ. Μηταράκης εξήρε τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει: Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ με προίκα τη ναυτιλία της. Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας, να προσελκύσουμε πλοία στο ελληνικό νηολόγιο, να εκπαιδεύσουμε νέα και ικανά στελέχη για τη στεριά και τη θάλασσα. Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η στήριξη της νησιωτικότητας.
Να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο πληθυσμός σε κάθε νησί. Μέσω φορολογικών κινήτρων, υποδομών, θέσεων εργασίας, υπηρεσιών υγείας και παιδείας, νέων τεχνολογιών».
Ο κ Μηταράκης τόνισε πως η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο λέγοντας «έχουμε μπει στην τελική ευθεία για 4 κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.
Όπως το 2012 κληθήκαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εντός Ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθούμε να επανορθώσουμε τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Να οδηγήσουμε τη χώρα στη δημιουργία, μακριά από την παραίτηση και τη μιζέρια.
Δυστυχώς ο λαϊκισμός επικράτησε το 2015 όταν η χώρα ήταν έτοιμη να ξεπεράσει την κρίση. Και όταν η Ευρωζώνη, το 2017 πανηγύριζε για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της δεκαετίας, εμείς ζούσαμε τον "μύθο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".
Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Γαλλία, Ιταλία, Brexit, Μεταναστευτικό. Όλα μας επηρεάζουν. Μόνο μια δυνατή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις προκλήσεις».
Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2019 τόνισε πως «αυτός ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε σαθρές βάσεις: την υπερφορολόγηση, τα υπερπλεονάσματα, τα επιδόματα.
Μας γυρίζουν πίσω στην αρχή της κρίσης, επαναφέροντας τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα: ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών και απουσία επενδύσεων ιδιωτικών και δημόσιων.
Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες.
Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι μόλις παρέλαβαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τώρα παραδίδουν.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια ψήφισαν: Προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους. Πετσόκομμα συντάξεων των νέων συνταξιούχων. Εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας. Εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών με εισφορές, αφού τους χλεύασαν ως "κίνημα της γραβάτας".
Ασφαλιστικές κρατήσεις στο 40% για τους μισθωτούς και το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερφορολόγησης.
Παρόλο που κομπάζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι σχεδίασαν και ψήφισαν την εξόντωση των Ελλήνων, κυρίως της μεσαίας τάξης».
και καταλήγει λέγοντας: «Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταφεύγουν πάλι στη δοκιμασμένη συνταγή: Λοιδορούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό:
Ότι τάχα διαλύουμε τη δημόσια ασφάλιση και τη δίνουμε βορά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Όλα ψέματα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS