Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Εταιρικά ομόλογα 176 δισ. δολ. υποβαθμίστηκαν σε εκτός επενδυτικής κλίμακας, το δ’ τρίμηνο 2018

ΗΠΑ: Εταιρικά ομόλογα 176 δισ. δολ. υποβαθμίστηκαν σε εκτός επενδυτικής κλίμακας, το δ’ τρίμηνο 2018
Ομόλογα 176 δισ. δολ. υποβαθμίστηκαν σε εκτός επενδυτικής κλίμακας στις ΗΠΑ
Εταιρικά ομόλογα συνολικής αξίας 176 δισ. δολαρίων υποβαθμίστηκαν σε εκτός επενδυτικής κλίμακας από τους οίκους αξιολόγησης το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (που δεν έχει λήξει ακόμη), στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύοντας μία σημαντική επιδείνωση στην πιστωτική ποιότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Να επισημανθεί πως οι εταιρείες που περνούν την «πόρτα» της κερδοσκοπικής κλίμακας είναι γνωστές ως «έκπτωτοι άγγελοι» (fallen angels).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Goldman Sachs, το ποσό -σε τριμηνιαία βάση- παρ’ ολίγον να «αγγίξει» το ιστορικό υψηλό του τέταρτου τριμήνου 2015.
Όπως σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα, υπάρχουν καλά και άσχημα νέα στα παραπάνω δεδομένα.
Τα καλά νέα είναι ότι κίνδυνος υποβάθμισης είναι υψηλότερος μεταξύ των εκδοτών με βαθμολογία «A», από ό, τι σε αυτές τους με βαθμολογία «BBB».
Οπότε, δεν αναμένονται μαζικές νέες υποβαθμίσεις -αντικατοπτρίζεται και στα σταθερά outlooks.
Τα άσχημα νέα είναι ότι ομόλογα ύψους 12 δισεκ. δολαρίων (με αρνητικό outlook), αξιολόγησης «Α-», αναμένεται να υποβαθμιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τις εταιρείες των ΗΠΑ.
Η Goldman σημειώνει, επίσης, ότι οι αναβαθμίσεις σε επενδυτική κλίμακα θα είναι λιγότερες από τις υποβαθμίσεις σε κερδοσκοπική κλίμακα από το επόμενο έτος, μία αντιστροφή της τάσης των τελευταίων χρόνων.
Όπως υπολόγισε τον περασμένο μήνα η Deutsche Bank, κατά την εξέταση των ομολόγων που κινδυνεύουν περισσότερο με υποβάθμιση στις ΗΠΑ, 150 δισεκ. από τα 736 δισεκ. δολάρια των ομολόγων «BBB» βρίσκονται επί του παρόντος υπό επιτήρηση για υποβάθμιση.
Τα διαγράμματα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης