Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά +8,1% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2018

Κίνα: Κατά +8,1% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2018
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,5%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/12) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν ελφρώς κατώτετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +8,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο των πωλήσεων, και συγκεκριμένα στο +8,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,5%.
Σε ότι αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2018, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +9,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά +5,4% σε ετήσα βάση, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με το +5,9% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2018.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου επεκτάθηκε κατά +6,1% σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, θερμικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού αυξήθηκε κατά +6,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης