Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,2% για τον χρυσό με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.247,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,2% για τον χρυσό με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.247,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 2,60 δολ. ή 0,2%, στα 1.247,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (13/12/2018) ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να στρέφονται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημερινά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ μετρίασαν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας και την οικονομία, κάτι που θα μπορούσε να «μεταφραστεί» σε μια πιο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από τη Fed.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται, εξάλλου, να προβεί την επόμενη εβδομάδα σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων -την τέταρτη για φέτος.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jeromew Powell, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ πλησιάζουν σε ουδέτερα επίπεδα, σε μια ένδειξη ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσαν να σταματήσουν το πρόγραμμα αυξήσεων των επιτοκίων κατά το νέο έτος.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 27.000, στις 206.000 -χαμηλό 2,5 μηνών- καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2015.
Ο αριθμός των αιτήσεων δεν βρίσκεται πολύ μακριά από τα χαμηλά 49 ετών που είχαν καταγραφεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν είχαν υποχωρήσει στις 202.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.
Εν τω μεταξύ, η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δείχνει να «ξεθωριάζει».
O Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα χρειαστεί να κάνει περισσότερα από όσα έχει υποσχεθεί μέχρι στιγμής για να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 2,60 δολ. ή 0,2%, στα 1.247,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 97,1 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε οριακά έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,136 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης