Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Στο 30% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2019 – Ο σημαντικός ρόλος της FED

tags :
Pimco: Στο 30% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2019 – Ο σημαντικός ρόλος της FED
Μία ή δύο αυξήσεις θα πραγματοποιήσει η Fed το 2019, εκτιμά η Pimco
Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας βρίσκεται η πιθανότητα οι ΗΠΑ να διολισθήσουν σε ύφεση εντός του 2019, καθώς αγγίζει το 30%, σύμφωνα με εκτίμηση του κορυφαίου ομίλου επενδύσεων σε ομόλογα Pacific Investment Management Co. (Pimco).
«Οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ εντός των επόμενων 12 μηνών έχει αυξηθεί και αγγίζει το 30%, δηλαδή είναι στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας», τόνισαν οι Joachim Fels και Andre Balls επικεφαλής οικονομολόγος και επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της εταιρείας, αντίστοιχα.
Παράλληλα η Pimco εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε μία ή το πολύ δύο αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019, με δεδομένο ότι θα υπάρξει σαφής χαλάρωση της ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα υποχωρήσει χαμηλότερα του 2% στο β’ εξάμηνο του 2019 και οι επενδυτές καλό θα είναι να μειώσουν το επίπεδο ρίσκου στα χαρτοφυλάκιά τους, να διατηρήσουν αρκετά μετρητά προκειμένου να εκμεταλλευθούν τυχόν ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν.
Μία καλή επένδυση είναι οι μετοχές βρετανικών χρηματοοικονομικών ομίλων, καθώς έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.
Επίσης μία καλή αμυντική επιλογή αποτελούν τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης