Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Δεν θα έβαζα ποτέ την Ευρώπη πάνω από τα αιτήματα των Γάλλων - Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία του Brexit

Macron: Δεν θα έβαζα ποτέ την Ευρώπη πάνω από τα αιτήματα των Γάλλων - Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία του Brexit
Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ακούει τη νόμιμη οργή του λαού της, δήλωσε ο Emmanuel Macron 
Δεν θα έβαζε ποτέ την Ευρώπη πάνω από τα αιτήματα του γαλλικού λαού, δήλωσε σήμερα (13/12/2018) ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, σε μια προσπάθεια να «δικαιολογήσει» τα μέτρα που ανακοίνωσε για να κατευνάσει τα «Κίτρινα Γιλέκα», τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση του ελλείμματος του γαλλικού προϋπολογισμού.
«Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ακούει τη νόμιμη οργή του λαού της, έναν θυμό που εκφράζεται παντού στην Ευρώπη», δήλωσε ο Macron σε δημοσιογράφους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
«Ποτέ δεν θα βοηθούσα στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού project, στο οποίο πιστεύω, εις βάρος φιλοδοξιών που θεωρώ νόμιμες.
Νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», πρόσθεσε.
Αναφερθείς στο Brexit και την πολιτική κρίση στη Βρετανία, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι εναπόκειται στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να βρει μια λύση για να περάσει τη Συμφωνία Απόσυρσης από το βρετανικό κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
«Μπορούμε να έχουμε μια πολιτική συζήτηση απόψε, αλλά το νομικό πλαίσιο και η συμφωνία που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης δεν πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε ο Macron στους δημοσιογράφους.
«Είναι σημαντικό να αποφύγουμε οποιαδήποτε ασάφεια: δεν μπορούμε να ανοίξουμε εκ νέου μια νομική συμφωνία, δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε ό,τι διαπραγματευόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες», συνέχισε.
«Εναπόκειται στην Theresa May να μας πει ποια πολιτική λύση σκοπεύει να ακολουθήσει ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία για αυτή τη συμφωνία», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Αναφορικά με την πρόσφατη επίθεση στο Στρασβούργο, ο Macron εξέφρασε «την αλληλεγγύη ολόκληρου του Έθνους» προς «τα θύματα» της επίθεσης «και τις οικογένειές τους».
Στο Στρασβούργο «δεν επλήγη μόνο η Γαλλία (…) αλλά επίσης μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη», πρόσθεσε ο Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης