Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω αποδυνάμωσης δολαρίου - Στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω αποδυνάμωσης δολαρίου - Στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 2,80 δολ. ή 0,2%, στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (12/12/2018) ο χρυσός, καθώς βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια λιγότερο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve το 2019.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Νοέμβριο του 2018 -η πιο αδύναμη ανάγνωση σε οκτώ μήνες- σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων και έναντι αύξησης 0,3% του Οκτωβρίου.
Στους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2,2%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 2,5% του Οκτωβρίου.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,2%, όσο και τον Οκτώβριο, επίσης σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2,2%, έναντι αύξησης 2,1% του προηγούμενου μήνα.
Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προβεί σε λιγότερες αυξήσεις των επιτοκίων από ό,τι έχει εκτιμηθεί μέχρι στιγμής εντός του 2019.
Την ίδια ώρα, το δολάριο αποδυναμώθηκε σημαντικά σε σχέση με την στερλίνα, η οποία καταγράφει ράλι εν μέσω πληροφοριών ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, έχει εξασφαλίσει την στήριξη σχεδόν 200 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής σε βάρος της για την ηγεσία του κόμματός της.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 2,80 δολ. ή 0,2%, στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,4% στις 97 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,136 δολ., ενώ η στερλίνα κατέγραφε άλμα 1,1%, στο 1,263 δολ., ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 20 μηνών που «άγγιξε» τις προηγούμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει η τέταρτη αύξηση επιτοκίων για το τρέχον έτος.
Ωστόσο, η πορεία της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το 2019 παραμένει αβέβαιη, καθώς παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας έχουν υποδείξει τρεις αυξήσεις το επόμενο έτος, οι αγορές αναμένουν μία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης