Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιείται ο χρυσός μετά τις χθεσινές απώλειες - Στο -0,03% και τα 1.247,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σταθεροποιείται ο χρυσός μετά τις χθεσινές απώλειες - Στο -0,03% και τα 1.247,95 δολ. ανά ουγγιά
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στις 97,39 μονάδες
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τετάρτη (12/12) ο χρυσός, παρά τις ενδείξεις ότι η Ομποσονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκιά της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 1.247,95 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή παραδόσεως Μαρτίου 2019 για το ασήμι ενισχύεται κατά +0,07% στα 14,66 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ το αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στις 97,39 μονάδες.
«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου η Federal Reserve ξεκινάει να υποδεικνύει ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά στην ουδετερότητα, γεγονός που μεταφράζεται σε μόλις μερικές ακόμα αυξήσεις επιτοκίων», σχολίασε ο επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων στην TD Securities, Bart Melek, προσθέτοντας ότι «κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένοι ομιλητές της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell, ενημερώνουν την αγορά ότι θα λάβουν υπόψιν τους τα στοιχεία όταν θα αποφασίσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής».
Μάλιστα, ο ο επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων στην TD Securities τόνισε ότι «η αγορά το μεταφράζει ως χαμηλότερα επιτόκια το 2019 και το 2020».
Την περασμένη εβδομάδα, η αξιωματούχος της Fed, Lael Brainard, δήλωσε ότι οι κινδύνοι από τις χώρες του εξωτερικού αυξάνονται, καθώς και ότι η άνοδος των επιτοκίων «μας εξυπηρετούσε καλά, δίνοντάς μας χρόνο να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής όπως προχωράμε, αλλά η πορεία της πολιτικής εξαρτάται από το πως θα εξελιχθούν οι προοπτικές».
Σημειώνεται ότι οι μειωμένες προσδοκίες για άυξηση των επιτοκίων συνήθως απομακρύνουν τη ζήτηση για τα εμπορεύματα που έχουν την ιδιότητα του «ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου», όπως είναι ο χρυσός, ωστόσο η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να επηρεάσει ανρητικά το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης