Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Στα 70 δολάρια η μέση τιμή του πετρελαίου Brent, το 2019

BofA: Στα 70 δολάρια η μέση τιμή του πετρελαίου Brent, το 2019
Αισιόδοξη η Bank of America Merrill Lynch για τις τιμές πετρελαίου το 2019
Οι τιμές πετρελαίου θα πάρουν την ανιούσα κατά το επόμενο έτος, με τη μέση τιμή για το Brent να εκτιμάται στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με τη Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Μιλώντας στο κανάλι CNBC, αφού επανέλαβε την πρόβλεψη για περαιτέρω αύξησης της μεταβλητότητας στις αγορές το 2019, ο αναλυτής Hootan Yazhari αναφέρει ότι οι περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ θα στηρίξουν τον «μαύρο χρυσό», καθώς θα επιφέρουν την ισορροπία παραγωγής-ζήτησης.
Το δεκαπενταμελές καρτέλ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, συμφώνησε το Σαββατοκύριακο με τη Ρωσία να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Ιανουάριο 2019.
Να σημειωθεί πως αργό πετρέλαιο και Brent διαπραγματεύονται επί του παρόντος γύρω από τα 60 και 50 δολάρια, αντίστοιχα, έπειτα από υποχώρηση 30% από τα πρόσφατα υψηλά του Σεπτεμβρίου 2018.
Η αμερικανική τράπεζα εμφανίζεται πιο «λογική» σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις της.
Ενδεικτικά, νωρίτερα μέσα στο έτος, πριν αρχίσει η κατάρρευση στο βασικό εμπόρευμα, ανέμενε τις τιμές στα 90 ή ακόμη και στα 100 δολάρια ανά βαρέλι το 2019, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης