Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.247,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,2% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.247,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 2,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.247,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε και σήμερα (11/12/2018) ο χρυσός, «σβήνοντας» τα αρχικά κέρδη, καθώς δέχτηκε εκ νέου πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.
Το δολάριο επωφελήθηκε ξανά από τις πιέσεις στην στερλίνα, η οποία παραμένει σε χαμηλά 20 μηνών, εν μέσω του «θρίλερ» που καταγράφεται γύρω από το Brexit.
Πιέσεις στην στερλίνα άσκησε σήμερα η αυξημένη σπέκουλα γύρω από το εάν οι Συντηρητικοί βουλευτές στη Βρετανία θα καταθέσουν τελικά πρόταση μομφής κατά της Theresa May, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν αντικρουόμενα δημοσιεύματα.
Το «Sky News» μετέδιδε πως βουλευτές του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος είναι πεπεισμένοι ότι έχουν υποβληθεί αρκετές επιστολές για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού.
Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης της «Sun» ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί οι απαραίτητες επιστολές.
Περαιτέρω ώθηση στο δολάριο προσέφερε η αισιοδοξία για την επίτευξη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να δείχνουν πρόθυμες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος σχετικά με τις επαφές με την Κίνα, καθώς οι δύο χώρες συζήτησαν έναν οδικό χάρτη για το επόμενο στάδιο των εμπορικών συνομιλιών.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Κινέζου αντιπροέδρου, Liu He, και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και του Αμερικανού Εμπορικού Αντιπροσώπου, Robert Lighthizer.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 2,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.247,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 97,4 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,132 δολ., ενώ η στερλίνα κατέγραφε πτώση 0,3%, στο 1,253 δολ., στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει η τέταρτη αύξηση επιτοκίων για το τρέχον έτος.
Ωστόσο, η πορεία της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το 2019 παραμένει αβέβαιη, καθώς παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας έχουν υποδείξει τρεις αυξήσεις το επόμενο έτος, οι αγορές αναμένουν μία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης