Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά πέντε μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,25% και τα 1.252,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά πέντε μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,25% και τα 1.252,50 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο απώλεσε τα κέρδη που είχε σημειώσει λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (11/12) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, καθώς το αμερικανικό δολάριο σημειώνει οριακές απώλειες.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,25% στα 1.252,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σκαρφαλώσει στα 1.256,60 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουλίου 2018.
Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2018.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει η τέταρτη άνοδος επιτοκίων για το τρέχον έτος.
Ωστόσο, η πορεία της Αμερικανικής Ομοπσονδιακής Τράπεζας για το 2019 παραμένει αβέβαιη, καθώς παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας έχουν υποδείξει τρεις αυξήσεις το επόμενο έτος, οι αγορές αναμένουν μία.
Σε ότι αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12% στις 97,067 μονάδες.
Αν και το αμερικανικό δολάριο κατέγραψε άνοδο ενδοσυνεδριακά εν μέσω της αβεβαιότητας για το Brexit, εν συνεχεία επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος, γεγονός που στήριξες το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης