Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σοσιαλιστές και Αριστερά απέρριψαν τις εξαγγελίες Macron για να κατευνάσει τα «κίτρινα γιλέκα»

tags :
Γαλλία: Σοσιαλιστές και Αριστερά απέρριψαν τις εξαγγελίες Macron για να κατευνάσει τα «κίτρινα γιλέκα»
Για εξέγερση των πολιτών έκανε λόγο ο Jean Luc Melenchon, αντιδράσεις και από τον Σοσιαλιστή Faure
Τις εξαγγελίες του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron περί αύξησης του κατώτερου μισθού και περί περικοπών φόρων προκειμένου να κατευνάσει τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» απέρριψαν οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά.
«Ο Macron μοιάζει να νομίζει πως θα μοιράσει λίγο χαρτζιλίκι και θα καλμάρει την εξέγερση των πολιτών που έχει ξεσπάσει» είπε ο ηγέτης του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά), Jean Luc Melenchon, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ανήγγειλε μέτρα το κόστος των οποίων θα βαρύνει «τον απλό πολίτη» και όχι «αυτούς που έχουν μεγάλο πλούτο».
Όπως είπε, «πιστεύει πως η πέμπτη πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο», αναφερόμενος στις νέες διαδηλώσεις που προγραμματίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Από την πλευρά του ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Olivier Faure στηλίτευσε το γεγονός πως ο πρόεδρος Macron ανήγγειλε μέτρα το κόστος των οποίων θα το επωμιστούν οι φορολογούμενοι.
Σημειώνεται πως τα όσα εξήγγειλε ο Macron, δεν έπεισαν ούτε τους ίδιους τους επικεφαλής των «κίτρινων γιλέκων», οι οποίοι έκαναν λόγο για ημίμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης