Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ηλεκτρονική πλατφόρμα από ελληνική εταιρεία για στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλομεσίτες

Ηλεκτρονική πλατφόρμα από ελληνική εταιρεία για στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλομεσίτες
Ηλεκτρονική πλατφόρμα από ελληνική εταιρεία για στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλομεσίτες
Μια καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε πλοιοκτήτες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και ναυλωτές και ναυλομεσίτες, να λαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τις ναυτιλιακές αγορές και τη διαθεσιμότητα των πλοίων, διαθέτει στη διεθνή αγορά η ελληνική εταιρεία Signal Group.
Πρόκειται για τη ψηφιακή πλατφόρμα «Signal Ocean», η οποία «αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση συλλέγει, επεξεργάζεται και ταξινομεί τις διαθέσιμες πληροφορίες μέσω του λογισμικού της και προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες».
Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να έχουν εικόνα των συνθηκών και των εξελίξεων της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανόμενων των πρόσφατων ναυλώσεων και βραχυπρόθεσμων προβλέψεων διαθεσιμότητας και της σχετικής ανταγωνιστικότητας βαποριών που συμμετέχουν στις ανά τον κόσμο ναυτιλιακές αγορές
Η Signal Group με έδρα το Λονδίνο και γραφεία στην Αθήνα, βραβεύθηκε πρόσφατα με το Lloyd's List Intelligence Big Data Award στα βραβεία Greek Shipping Awards 2018. Απασχολεί 100 εργαζόμενους.
«Προσδοκούμε να δώσουμε σε έναν παραδοσιακό κλάδο, όπως είναι η ναυτιλία, τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του 21ου αιώνα προσφέροντας μια πλατφόρμα που μπορεί να ωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της βράβευσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Μαρτίνος. Σημείωσε ότι «με τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχουμε ήδη καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, να δημιουργήσουμε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη start up που προσελκύει τους νέους στη ναυτιλία», προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται με δύο τρόπους: «Πρώτον, προσφέρουμε ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν είχαν παραδοσιακά σχέση με τη ναυτιλία, όπως οι προγραμματιστές ή οι αναλυτές δεδομένων, και δεύτερον, μέσω της πλατφόρμας μας μειώνεται ο χρόνος ένταξης των νέων σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναύλωση πλοίων».

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης