Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,3% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.249,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,3% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.249,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 3,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.249,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (10/12/2018) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, αν και το πολύτιμο μέταλλο παρέμεινα κοντά στα υψηλά πέντε μηνών που είχε «αγγίξει» την Παρασκευή (7/12).
Το δολάριο επωφελήθηκε από τη βουτιά της στερλίνας, η οποία διολίσθησε σε χαμηλό 20 μηνών, στον απόηχο της αναβολής της αυριανής ψηφοφορίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, προέβη σε ματαίωση της προγραμματισμένης για αύριο (11/12) ψηφοφορίας για το Brexit.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.249,40 δολ. ανά ουγγιά, όχι πολύ μακριά από τα 1.252,60 δολ. που είχε «αγγίξει» την Παρασκευή, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,7% στις 97,2 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,136 δολ., ενώ η στερλίνα κατέγραφε βουτιά 1,5%, στο 1,256 δολ., στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 2,2%.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» όλων παραμένουν στραμμένα στις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά και εν μέσω φόβων για μια νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Οι εμπορικές ανησυχίες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν τεταμένες, παρά τη συμφωνία για μια «εκεχειρία» 90 ημερών στην επιβολή εκατέρωθεν δασμών.
Χθες, Κυριακή, η Κίνα κλήτευσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Πεκίνο για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Meng Wanzhou, η σύλληψη της οποίας την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε ένα ευρύ sell off στις διεθνείς αγορές.
Την ίδια ώρα, το «Reuters» μεταδίδει, επικαλούμενο το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών, Le Yucheng, χαρακτήρισε τη σύλληψη της Meng «εξαιρετικά σκανδαλώδη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης