Αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ και μείωση φορολογίας υπόσχεται ο Macron για να «κατευνάσει» τα «κίτρινα γιλέκα»

Αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ και μείωση φορολογίας υπόσχεται ο Macron για να «κατευνάσει» τα «κίτρινα γιλέκα»
Μείωση φορολογικών συντελεστών ανακοίνωσε ο Macron - Ανέλαβε την ευθύνη για τα όποια λάθη της κυβέρνησής του
Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας E. Macron στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε "δικαιολογημένη" και "βαθιά" την οργή που εκφράζουν τα "κίτρινα γιλέκα" με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα "πλήγωσαν" τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.
Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από το 2019.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε απόψε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον "φόρο πλούτου".
Ο Macron είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα "επίδομα" στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.
"Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή" στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.
Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει εάν ο πρόεδρος της Γαλλίας θα κατορθώσει να πείσει τους πολίτες της χώρας του που έχουν κατακλύσει τους δρόμους ότι οι παραπάνω υποσχέσεις του είναι αρκετές για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
Άλλωστε ο Macron βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, με δεδομένο ότι «είδε» τη δημοτικότητά του να έχει καταρρακωθεί και να έχει προσγειωθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, χαμηλότερα από το 20%!
https://pbs.twimg.com/media/Dt0P6kDX4AIZJWP.jpg

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS