Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Strategic Culture: Γιατί η Ουκρανία επιδιώκει πόλεμο με τη Ρωσία

Strategic Culture: Γιατί η Ουκρανία επιδιώκει πόλεμο με τη Ρωσία
Το καθεστώς του Κιέβου και ο Πρόεδρός του Petro Poroshenko σκοπεύουν να «σπρώξουν» τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία
Είναι σαφές ότι το καθεστώς του Κιέβου και ο Πρόεδρός του Petro Poroshenko σκοπεύουν να «σπρώξουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία αναφέρει σε ανάλυσή του το think tank Strategic Culture Foundation.
Η εμπρηστική συμπεριφορά των πολιτικών της Ουκρανίας και των στρατιωτικών τους είναι εκείνη ενός καθεστώτος χωρίς έλεγχο, χωρίς να ληφθεί υπόψη η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης. Αλλά αυτή η δημιουργία του συγκεκριμένου καθεστώτος είναι αποκλειστικά ευθύνη των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που επέτρεψαν και συγχώρησαν την απερίσκεπτη συμπεριφορά της τονίζει το Strategic Culture Foundation.
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharovaείπε ότι η Ρωσία είναι αυτή που εμποδίζει την Ευρώπη να στραφεί προς τον πόλεμο, υπομένοντας στωικά την προκλητική συμπεριφορά του καθεστώτος του Κιέβου.
Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου τονίζει ότι «υπερασπίζεται την Ευρώπη» από τη «Ρωσική επιθετικότητα».
Το πρόσφατο περιστατικό στα στενά του Kerch ήταν μια κυνική και καταφανής απόπειρα του Poroshenko να υποκινήσει μια σύγκρουση με τη Ρωσία.
Τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα σε έναν εσκεμμένα απειλητικό ελιγμό.
Η Μόσχα ήταν εντός του νόμιμου δικαιώματός της να συλλάβει τα βαριά οπλισμένα σκάφη και 24 μέλη πληρώματος, μερικά από τα οποία ήταν μέλη των μυστικών υπηρεσιών.
Ουσιαστικά, το καθεστώς του Κιέβου κατηγορεί τη Ρωσία για «ανομία».
Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επίσης καταγγέλλουν τη Ρωσία για το περιστατικό.
Αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε ότι ο 6ος στόλος των ΗΠΑ σκοπεύει να στείλει ένα πολεμικό πλοίο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας «σε απάντηση της ρωσικής επιθετικότητας».
Αμερικανικά αεροπλάνα αναφέρθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι πέταξαν πάνω από την ουκρανική επικράτεια κάτω από τη λεγόμενη συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, σε μια καταφανή επίδειξη δύναμης στη Μόσχα.
Μετά το περιστατικό των στενών του Kerch, το καθεστώς του Κιέβου προχώρησε μερικά ακόμη βήματα στη αύξηση των εντάσεων με τη Ρωσία.
Ανανεώνει την ώθηση για ένα ιστορικό σχίσμα στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Προφανώς, οι πολιτικοί στο Κίεβο προσπαθούν να υποκινήσουν θρησκευτικές διαμάχες μεταξύ Ουκρανών, πολλοί από τους οποίους επιθυμούν να παραμείνουν μέρος της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας και όχι μια υποτιθέμενης νέας, ξεχωριστής εκκλησίας της Ουκρανίας.
Υπήρχαν επίσης αξιόπιστες αναφορές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αυτή την εβδομάδα ότι  κινητοποιούσαν πυροβολικό και στρατεύματα στη Γραμμή Επαφής με τις αποσχισθείσες περιφέρειες Donbas του Luhansk και του Ντόνετσκ.
Το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει πόλεμο χαμηλής έντασης κατά του εθνοτικού ρωσικού λαού στην ανατολική Ουκρανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια επειδή αρνείται να αποδεχθεί τη νομιμότητα του πραξικοπήματος του Φεβρουαρίου του 2014, το οποίο ανέστειλε την εκλεγμένη κυβέρνηση.
Παρά τη διεθνή ειρηνευτική συνθήκη, τις Συμφωνίες του Μινσκ των ετών 2014 και 2015, το καθεστώς του Κιέβου δεν έδειξε κανένα σημάδι για χορήγηση αυτονομίας στις περιφέρειες του Ντόμπασ και συνέχισε την επιθετική στρατιωτική εκστρατεία του.
Η κινητοποίηση της UAF αυτή την εβδομάδα - και οι εκθέσεις των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ είναι επίσης παρούσες - εγείρει ανησυχίες ότι το καθεστώς του Κιέβου σκοπίμως αποσταθεροποιεί την περιοχή.
Ο Poroshenko και η ρωσοφοβική κόλαση του καλούν το ΝΑΤΟ για υποστήριξη σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Πρόκειται για μια απερίσκεπτη επιδίωξη του πολέμου, την οποία το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει από τότε που κατέλαβε παράνομα την εξουσία στο πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη CIA το 2014.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης φέρουν την ευθύνη για τη δημιουργία της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης με την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας.
Ήταν μέσα από την Ουκρανία ότι το γερμανικό Τρίτο Ράιχ ξεκίνησε την καταστροφική επίθεσή του στη Σοβιετική Ρωσία τον Ιούνιο του 1941.
Σήμερα, το καθεστώς του Κιέβου θυμίζει πάρα πολύ τη νεοναζιστική συνύπαρξη και μια κακή αντιρωσική νοοτροπία.
Η απρόσεκτη συμπεριφορά της επιδοτείται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στρατιωτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης - είτε από την άγνοια είτε, πιο τρομακτικά, από την υποτιθέμενη πρόθεση να προκληθεί η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Είναι μόνο 73 χρόνια από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
O κόσμος κινδυνεύει και πάλι από εγκληματική παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και στην ίδια γεωγραφική θέση.
Οι δυτικές κυβερνήσεις είναι πλήρως υπεύθυνες για την παρούσα αστάθεια και ενδεχομένως εμπρηστική κατάσταση.
Πρέπει να ενεργήσουν αμέσως για να περιορίσουν το καθεστώς του Κιέβου - αν, δηλαδή, θέλουν πραγματικά να διατηρήσουν την ειρήνη με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης