Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: «Όνειρο θερινής νυκτός» η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης

Χρ. Σταϊκούρας: «Όνειρο θερινής νυκτός» η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης
«Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας, ουσιαστικά, ότι δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει σε πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τους ιδιώτες.
Όπως υπογράμμισε «με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της, η πλήρης εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένει όνειρο θερινής νυκτός».
Προσέθεσε ακόμη ότι αυτές θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου, ενώ σήμερα ανέρχονται στα 2,6 δισ. ευρώ και είναι σταθερές το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Η δε αποπληρωμή τους βασίζεται αποκλειστικά, πλέον, στην υπερ-φορολόγηση των πολιτών.
Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής.
Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με βασικούς άξονες τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους πολίτες, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης