Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μήνυμα Costello (ΕΕ) στην Ελλάδα να «τρέξουν» οι αποκρατικοποιήσεις - Να μην τεθεί σε κίνδυνο η μείωση των NPLs - Προσοχή στην αύξηση των μισθών

Μήνυμα Costello (ΕΕ) στην Ελλάδα να «τρέξουν» οι αποκρατικοποιήσεις - Να μην τεθεί σε κίνδυνο η μείωση των NPLs - Προσοχή στην αύξηση των μισθών
Προσοχή στην αύξηση του κατώτατου μισθού συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν
Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για ολοκλήρωση των βασικών αποκρατικοποιήσεων και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Declan Costello, από το βήμα του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθεια για την εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις, όπως μεταδίδουν οι Έλληνες ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη.
Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Costello συνέστησε προσοχή, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η πρόοδος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στις ελληνικές τράπεζες.
Η Κομισιόν θα επικεντρωθεί σε τέσσερα βασικά σημεία τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με τον Costello.
«Πρώτον στις μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα πριν την επόμενη αξιολόγηση, στην ήπια αναθεώρηση του κατώτατου μισθού, στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας ώστε να συνεχιστεί η μείωση των NPLs και στην ολοκλήρωση των βασικών αποκρατικοποιήσεων», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.


Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ για επενδύσεις στην Ελλάδα,  στο 20ό συνέδριο «Invest in Greece» της «Capital Link» που πραγματοποιείται σήμερα 10/12 και αύριο 11/12/2018 στη Νέα Υόρκη.
Στην «Μέκκα» της παγκόσμιας οικονομίας και του καπιταλισμού, παρουσία ανωτέρων κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπων των δανειστών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική η ελληνική πλευρά θα προτάξει τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας.
Οι τομείς πάνω στους οποίους πρόκειται να στρέψει τους προβολείς, πρώτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (με μήνυμα μέσω διαδικτύου) και εν συνεχεία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, μεταξύ άλλων θα είναι: οι τράπεζες, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός, η αγορά των ακινήτων κ.λπ.
Ομιλητές στο ίδιο συνέδριο θα είναι επίσης η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος πέρυσι στο ίδιο συνέδριο περιέγραψε το νέο μοντέλο φορολογικής συμμόρφωσης σε συνδυασμό με το πλαίσιο των έμμεσων τεχνικών ελέγχου και ο επικεφαλής του Ορφανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρης Τσάκωνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης