Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητούν ΝΔ, ΔΗΣΥ για τη ΔΕΠΑ και τον Μ. Πετσίτη

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητούν ΝΔ, ΔΗΣΥ για τη ΔΕΠΑ και τον Μ. Πετσίτη
Για μείζον πολιτικό θέμα κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και από την κυβέρνηση σχετικά με τα δημοσιεύματα για το ρόλο του Μ. Πετσίτη, ο οποίος παρουσιάζεται ως «άνθρωπος του Μαξίμου», στην υπόθεση της ELFE - ΔΕΠΑ ζητούν η ΝΔ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Μανιάτης.
Σε ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό ο κ.Μανιάτης υποστηρίζει ότι υπάρχουν αμείλικτα ερωτηματικά που αναφύονται από δημοσιεύματα, βάσει των οποίων «ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000€».
«Την ίδια χρονική στιγμή, το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE;
Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;» αναφέρει στην ερώτηση του ο κ.Μανιάτης.
Εν τω μεταξύ, στη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Εδώ και τρεις εβδομάδες και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, η κυβέρνηση σιωπά.
- Ποια  είναι η σχέση Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου, και με υπουργούς;
- Πόσες φορές έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου;
- Πώς μπορούσε και φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ που γίνονται οι δηλώσεις με τους ξένους ηγέτες;
- Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε στα Λιπάσματα ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.000 ευρώ το 2016 και 128.000 ευρώ το 2017;» είναι τα ερωτήματα που απευθύνει στην κυβέρνηση η κα.Σπυράκη, η οποία τόνισε ότι «την ώρα που το χρέος των Λιπασμάτων προς την ΔΕΠΑ εκτοξευόταν ο κ. Πετσίτης αμείβονταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διερωτήθηκε «ποιες υπηρεσίες προσέφερε στον κύριο Λαυρεντιάδη ένας άνθρωπος που είχε καφετέρια και την έκλεισε γιατί έπαιρνε βασιλικούς μισθούς χωρίς να έχει καμιά σχέση με την ενέργεια».
«Εάν ο κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου την ίδια περίοδο που οι υπουργοί πίεζαν τη ΔΕΠΑ για ρύθμιση των οφειλών της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, τότε υπάρχει μεγάλο ζήτημα» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πλήθος ερωτημάτων και για την υπόθεση των χρεών της Βιομηχανίας Λιπασμάτων ELFE προς τη ΔΕΠΑ, για την οποία αναμένεται να δώσει απαντήσεις ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Σταθάκης στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκος (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενικός διευθυντής στην ELFE) σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε ονοματίζει επτά υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας πως ήταν σε γνώση το ζήτημα των χρεών Λαυρεντιάδη και πως εκείνοι πίεζαν προκειμένου να μη διακόψει η ΔΕΠΑ την παροχή αερίου στα ELFE.
«Κάθε εβδομάδα ενημέρωνα το υπουργείο για την πορεία εξέλιξης του χρέους, όπως και το ΤΑΙΠΕΔ κάθε μήνα, και τα Ελληνικά Πετρέλαια σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου.
Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου ΔΕΚΟ είναι πολιτική επιλογή.
Όλες οι ενέργειες συζητούνται, εγκρίνονται, εφαρμόζονται και με την πολιτική ηγεσία» είχε αναφέρει ο κ.Κιτσάκος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης