Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Eurolife ERB διοργάνωσε το 2ο Business Day, στο πλαίσιο του θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

tags :
Η Eurolife ERB διοργάνωσε το 2ο Business Day, στο πλαίσιο του θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»
Η εταιρεία άνοιξε για δεύτερη φορά τα γραφεία της σε φοιτητές ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης
Η Eurolife ERB, στο πλαίσιο του θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», διοργάνωσε το 2ο Business Day, καλωσορίζοντας στα γραφεία της 35 φοιτητές από επτά κορυφαία πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.
Ο σκοπός του 2ου Business Day ήταν να αποτελέσει μια εμπειρία γνωριμίας των φοιτητών με μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου.
Πιστεύοντας και υποστηρίζοντας τη δυναμική των millennials, το πρόγραμμα ημέρας που σχεδίασε η Eurolife ERB για τους φοιτητές, είχε στόχο να αναδείξει τη δομή και τις προοπτικές του ασφαλιστικού κλάδου, καθώς και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει στη νέα γενιά.
Οι φοιτητές, προερχόμενοι από σχολές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου της Αθήνας, του Παντείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΤΕΙ Μεσολογγίου, επισκέφθηκαν τη Eurolife ERB και συνομίλησαν με τη Διοικητική Ομάδα, καθώς και με στελέχη από διαφορετικές διευθύνσεις της εταιρείας.
Σε μια ημέρα αφιερωμένη στους ίδιους, οι φοιτητές γνώρισαν τη δομή, την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας του κορυφαίου ασφαλιστικού Ομίλου και ήρθαν σε επαφή με εξελίξεις και τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
Καλωσορίζοντας τους φοιτητές, η Διεύθυνση HR παρουσίασε το όραμα και τις αρχές της Eurolife ERB («Ήθος, Πάθος, Λόγος»), οι οποίες διέπουν το σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού και των διαδικασιών της.
Στη συνέχεια, οι φοιτητές συναντήθηκαν με στελέχη της Διοικητικής Ομάδας και συνομίλησαν μαζί τους, αφενός για το πώς λειτουργούν καθημερινά τα διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, αφετέρου για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται και αποτελεί employer of choice για υποψήφια στελέχη προερχόμενα από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.
Το πρόγραμμα ημέρας επιφύλασσε κι άλλες δραστηριότητες για τους επισκέπτες φοιτητές, καθώς τους παρουσιάστηκαν τα καινοτόμα προγράμματα τεχνολογίας που αναπτύσσει η Eurolife ERB και το Digital Factory της εταιρείας – το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό.
Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στελέχη της Eurolife ERB που ξεκίνησαν στην εταιρεία την πρακτική τους και, στη συνέχεια, απορροφήθηκαν στο δυναμικό της.
Τέλος, η ομάδα του HR έδωσε χρήσιμες οδηγίες για μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη και παρουσίασε μια προσομοίωσή της μέσω του Owiwi, του πρωτοποριακού serious game που χρησιμοποιείται από σύγχρονες επιχειρήσεις για την επιλογή και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Η κα. Βάσια Χανιώτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurolife ERB, δήλωσε σχετικά με το 2ο Business Day «Με στόχο τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο, επιδιώκουμε σταθερά να είμαστε σε επαφή με τη νέα γενιά, η οποία χαρακτηρίζεται από διαρκώς υψηλότερο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων.
Καθώς το αντικείμενο ενός ασφαλιστικού Ομίλου, όπως η Eurolife ERB, διευρύνεται συνεχώς, είναι σημαντικό να δείχνουμε στους νέους ανθρώπους τις δυνατότητες απασχόλησης που μπορούν να προσφέρουν οι ασφαλιστικές, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε ένα κλάδο που συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης