Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Η Bank of France προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των αρχικών της εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,4%
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 προχώρησε σήμερα (10/12) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, επικαλούμενη τις πρόσφατες διαδηλώσεις για την προβλεπόμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής σε πολλούς τομείς.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι τριμηνιαίας ανόδου 0,4% το τρίτο τρίμηνο, και έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη επίσης κατά 0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επιβράδυνση αναμένεται να επηρεάσει τους τομείς των εστιατορίων και των μεταφορών, ενώ η φθίνουσα ανάπτυξη ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες του προέδρου Emmanuel Macron να αναμορφώσει τη γαλλική οικονομία.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire, προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις θα έχουν κόστος για τη γαλλική οικονομία, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσουν σε μείωση της οικονομικής ανάπτυξης κατά περίπου 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Γαλλία είναι «βαθιά διχασμένη» μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι θα εποφεληθούν από την παγκοσμιοποίηση και εκείνων που βλέπουν τη σχετική εξέλιξη «ως απειλή και όχι ως ευκαιρία».
«Είναι ο ρόλος του προέδρου να ενοποιήσει τη χώρα», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός, αναφερόμενος στον Emmanuel Macron, ο οποίος θα πραγματοποιήσει αργότερα εντός ημέρας διάγγελμα, ενώ νωρίτερα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτών και των συνδικάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης