Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Θα περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Θα ζητηθούν διευκρινίσεις από τον Zaev

Μαντάς: Θα περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Θα ζητηθούν διευκρινίσεις από τον Zaev
Όλες οι πλευρές να είναι απολύτως στο γράμμα και στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος ζήτησε από όλες τις πλευρές να κινούνται απολύτως στο γράμμα και στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Όταν κλείσει με πλήρη τρόπο από την πλευρά της γειτονικής χώρας όλη η διαδικασία και γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, η συμφωνία θα έλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο και η γνώμη μου είναι ότι θα περάσει και θα ηττηθούν όλες εκείνες οι φωνές που θέλουν την ακύρωση αυτής της συμφωνίας και το να γυρίσουμε σε μια κατάσταση, η οποία σέρνεται πάνω από μια εικοσαετία.
Θα έχει ευκαιρίες ο κ. Θεοδωράκης να διευκρινίσει τη θέση του με σαφήνεια, όπως και είναι απολύτως σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης πως κάνει ό,τι πρέπει να κάνει και σε διπλωματικό επίπεδο και με δημόσιες δηλώσεις και θα αποσαφηνιστούν απολύτως τα πράγματα και με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ζητώντας από τη γειτονική χώρα να πράττει αυτό που επιτάσσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς, ο οποίος επέκρινε όλους εκείνους που θέλουν να οδηγήσουν μια ιστορική συμφωνία σε τέλμα ή σε ακύρωση της.
«Φτάσαμε σε μια συμφωνία πολύ καλή, πολύ ισορροπημένη, που κατά τη γνώμη μου απαντά ακόμη και σε αυτά τα ζητήματα που τίθενται.
Πρώτα από όλα υπάρχει συνταγματική αλλαγή του ονόματος - και αυτό εξελίσσεται αυτές τις ημέρες και μένει να το δούμε πώς θα καταλήξει- και δεύτερον και όλα τα άλλα ζητήματα, που από διάφορες πλευρές της αντιπολίτευσης εντοπίζονται ως ζητήματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, είναι κατά τη γνώμη μου απολύτως λυμένα για όσους θέλουν να μείνουν στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας» υποστήριξε ο κ.Μαντάς, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Zaev, είπε ότι «συμφωνίες τέτοιου τύπου κρίνονται στην πράξη».
«Η συμφωνία επίσης, θα κριθεί στον βαθμό που θα μπορέσουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών και κυρίως οι λαοί των δυο χωρών να προχωρήσουν μαζί σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι που διαμορφώνεται σε όλον τον κόσμο και τα Βαλκάνια, στον δρόμο της συνανάπτυξης και της ειρηνικής συνεργασίας» τόνισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης