Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω μερισμάτων για Motor Oil και ΕΛΠΕ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω μερισμάτων για Motor Oil και ΕΛΠΕ
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για τον εμπορικό πόλεμο αλλά και για την ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου για το Brexit.

Το ΧΑ υποχωρεί και λόγω μερισματικών αποδόσεων αφού σήμερα η Motor Oil δίνει προσωρινό μέρισμα 0,35 ευρώ και τα ΕΛΠΕ 0,25 ευρώ. Οι δύο μετοχές πιέζονται λόγω της αποκοπής.

Κατά τα λοιπά πιέζονται λίγο οι τραπεζικές μετοχές αλλά ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός και οι μετοχές που συμμετέχουν στη συνεδρίαση, στο ξεκίνημα, λίγες. Μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης και δεν υπάρχει μετοχή με τζίρο πάνω από 100 χιλ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Έχει κάνει σημαντική κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις, η οποία υποστηρίζεται από τα ισχυρά θεμελιώδη και οι κάτοχοι μετοχών της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής παίρνουν προμέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Μέσα στο 2019 θα πάρουν και το υπόλοιπο ενώ οι αναλυτές περιμένουν πρόσθετο μέρισμα λόγω πώλησης της ΔΕΣΦΑ. Η μετοχή υποχωρεί 2,15% και βρίσκεται στα 7,74 ευρώ χάνοντας 0,17 ευρώ.

MOTOR OIL: Εδώ λείπουν 0,35 ευρώ προμέρισμα και η μετοχή χάνει 2,13% και βρίσκεται στα 20,70 ευρώ. Χάνει επομένως 0,45 ευρώ ήτοι κάτι παραπάνω από το μέρισμα, αλλά έχει καταγράψει σημαντική άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Είναι λογικό κάποιοι που έχουν τοποθετηθεί σημαντικά χαμηλότερα από τα 19 ευρώ να θέλουν να γράψουν τα κέρδη τους.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Το πρώτο μέρος των επενδυτικών επιλογών δημοσιεύτηκε και ακολουθεί αύριο (11/12) το δεύτερο. Δείτε στο link http://bankingnews.gr/index.php?id=398060 περισσότερα.

Υπάρχουν δεκάδες φθηνά χαρτιά στο ΧΑ με τα περισσότερα να έχουν κέρδη και να παίζουν σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή θέση. Όταν μετά από τέτοια κρίση έχουν αντέξει εκτιμούμε ότι στην άνοδο της χώρας (αν έρθει) θα πάνε καλύτερα.

Συνολικά οι μετοχές που ξεχώρισαν οι αναλυτές που εμπιστεύεται η στήλη είναι 46 και έχει μετοχές από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις. Για όλα τα γούστα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσπαθεί η μετοχή να κρατήσει τα 2 ευρώ. Δεν κάνει όγκο. Στο άνοιγμα έκανε 1 τεμάχια και είναι στα 2,02 ευρώ αλλά υπάρχει πωλητής στα 2 ευρώ με 450 τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεκίνησε με όρεξή και σήμερα παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα. Ενισχύεται κάτω από 1% αλλά έχει όγκο 45 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 258 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Παραμένει κοντά στα 6,20 ευρώ αλλά θέλει δύναμη για να τα ξεπεράσει. Στα 6,15 ευρώ με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 490 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτές θα τραβήξουν τα βλέμματα και σήμερα σύμφωνα με τους αναλυτές, αφού αυτές δέχονται πολλές εντολές και από το εξωτερικό. Σήμερα υποχωρούν αλλά παρατηρούμε ψυχραιμία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης