Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύριο (10/12) το διάγγελμα Macron - Θα ανακοινώσει συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα

Αύριο (10/12) το διάγγελμα Macron - Θα ανακοινώσει συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα
O Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα για την ικανοποίηση των διαδηλωτών
Αύριο 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) θα απευθυνθεί στον γαλλικό λαό ο Emmanuel Macron, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γαλλική προεδρία, μετά από αρκετές ημέρες επεισοδίων στο περιθώριο των διαδηλώσεων των κίτρινων γιλέκων.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα για την ικανοποίηση των διαδηλωτών.     
Πάντως νωρίτερα η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας , απέκλεισε οποιαδήποτε αύξηση του βασικού μισθού στη Γαλλία, με το επιχείρημα πως «ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταστρέψει θέσεις εργασίας».
Αύριο εξάλλου ο Macron θα έχεισυνάντηση με εκπροσώπους συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων καθώς και με τοπικούς αξιωματούχους.
Η συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα περίπου στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ακολουθεί ένα τέταρτο Σαββατοκύριακο βίαιων ταραχών ανάμεσα στα κίτρινα γιλέκα και την αστυνομία, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο Παρίσι αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις.
«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, τοπικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τις φωνές και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους φέρει σε δράση», ανέφεραν πηγές της γαλλικής προεδρίας στο Reuters.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης