Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Σε 3,6 εκατομμύρια Έλληνες θα αποδοθεί το 2018 το μέρισμα των 710 εκατομμυρίων ευρώ - Μειώνουμε τις ανισότητες

Φωτίου: Σε 3,6 εκατομμύρια Έλληνες θα αποδοθεί το 2018 το μέρισμα των 710 εκατομμυρίων ευρώ - Μειώνουμε τις ανισότητες
Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού
Σε 3,6 εκατομμύρια έλληνες θα αποδοθεί φέτος για το 2018, το μέρισμα των 710 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως τόνισε η η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η καταβολή του θα γίνει μέσω αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet.
Όπως τόνισε η κα Φωτίου, «το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι επιστρέφουμε στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση, χρήματα από το υπερπλεόνασμα».
«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού» υπογράμμισε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους.
«Σήμερα, που οι δείκτες της ανεργίας πέφτουν και οι ρυθμοί ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικοί (2,2%), επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος, με στόχο να αρθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και το σύνολο των πολιτών να μετέχει στη δίκαιη ανάπτυξη» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης