Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθαρίζει, πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτή τη Συμφωνία
«Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια ο Zaev είπε δυνατά, εκείνα που πιστεύει βαθιά. Εκείνα που αναφέρει γραπτώς και σαφώς η συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 1.3 ‘Επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η “Μακεδονική γλώσσα”», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Υποστηρίζει δε ότι, η «εκ των υστέρων, μετά από διεθνή παρέμβαση, ανασκευή των δηλώσεων Zaev ήταν μια τακτική κίνηση για να εκτονωθεί η βαριά ατμόσφαιρα.
Μια τακτική υποχώρηση για να επιτευχτεί μια στρατηγική επιδίωξη. Δηλαδή η κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν τη συμφωνία.
Ούτε τώρα, ούτε μετά, εάν τελικώς ο κ.Τσίπρας δεν τη φέρει στην παρούσα Βουλή» και προσθέτει ότι «αυτό ανοίγει για την κυβέρνησή μας μόνο έναν δρόμο:
Νέα διαπραγμάτευση. Για μια λύση αμοιβαίως αποδεκτή, στέρεη και στιβαρή. Που θα υπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον».
 Σε ερώτηση για την διεύρυνση του κόμματος επισημαίνει ότι η ΝΔ έχει γερές ρίζες στην ιστορία και την κοινωνία.
Έχουμε στέρεο κορμό που μας επιτρέπει να απλώνουμε πολιτικά τα κλαδιά μας, σημειώνει χαρακτηριστικά.
 Τέλος, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και υπογραμμίζει «επιδίωξή μας είναι μια στιβαρή και σταθερή κυβέρνηση.
Στη βάση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα απευθύνει ειλικρινή μετεκλογική πρόσκληση σε όσους θέλουν και μπορούν να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης