Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάπα Research: Προβάδισμα 4,7% της ΝΔ με 25% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 3η η Χρυσή Αυγή

Κάπα Research: Προβάδισμα 4,7% της ΝΔ με 25% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 3η η Χρυσή Αυγή
Tο 44% θεωρεί ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν πριν από τον Μάιο του 2019 και το 18% ότι πρέπει να γίνουν τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές
Προβάδισμα 4,7 μονάδων της ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 25% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής».
Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει ποσοστό 7,9% και ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% , το ΚΚΕ με 5,6%, ενώ κάτω του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,3% και το Ποτάμι με 1,8%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (62%) τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών και συγκεκριμένα το 44% θεωρεί ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν πριν από τον Μάιο του 2019 και το 18% ότι πρέπει να γίνουν τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 58% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός , σύμφωνα με το 33% των ερωτηθέντων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το κριτήριο με το οποίο οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ή θα απορρίψουν ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, καθώς κεντρικό και βασικό ζήτημα δεν είναι, όπως φαίνεται, η πολιτική πρόταση του κάθε πολιτικού φορέα, αλλά η... απέχθεια απέναντι στον αντίπαλο.
Μάλιστα, το 60% των ερωτηθέντων  που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν Ν.Δ. προσδιορίζουν ως πρωταρχικό λόγο την επιθυμία τους να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, ενώ αντίστοιχα, το 56% αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζουν ως κύριο κριτήριο το να μην επιστρέψει στην εξουσία η Δεξιά και το παλιό καθεστώς.
Παράλληλα, χαμηλή είναι η  εκτίμηση του έργου της κυβέρνησης το 2018 με το 73% των ερωτηθέντων να το κρίνουν αρνητικά , αλλά και η εκτίμηση για την αντιπολίτευση που άσκησε η Νέα Δημοκρατία το ίδιο διάστημα, αφού το 69% την κρίνει αρνητικά.
Τέλος, στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητοστάκης έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις δημοτικότητες των θεσμικών προσώπων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχουν πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας (49% και 48% αντίστοιχα), σε αντίθεση με τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα (26%).
 
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης