Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Κανένα στοιχείο της δικαστικής έρευνας δεν αποδεικνύει συνεργασία με τη Ρωσία

Trump: Κανένα στοιχείο της δικαστικής έρευνας δεν αποδεικνύει συνεργασία με τη Ρωσία
Η φερόμενη ρωσική προσέγγιση καταγράφεται λεπτομερώς σε ένα από τα πολλά δικαστικά αρχεία
Oι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπήρξε συνεργασία με τη Ρωσία,  δήλωσε σήμερα (8/12) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump μία ημέρα αφού Αμερικανοί εισαγγελείς αποκάλυψαν λεπτομέρειες για την προσπάθεια ενός Ρώσου, που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα, να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία του το 2016.
«Έπειτα από δύο χρόνια και έγγραφα εκατομμυρίων σελίδων (και κόστος που ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια) καμία συνεργασία!».
Η φερόμενη ρωσική προσέγγιση καταγράφεται λεπτομερώς σε ένα από τα πολλά δικαστικά αρχεία στα οποία αναφέρθηκαν την Παρασκευή (7/12) Αμερικανοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, καθώς ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller επιδιώκει τη φυλάκιση του πρώην δικηγόρου του Trump, Michael Cohen.
Ο Cohen αναμένεται να κατηγορηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για παραβιάσεις της προεκλογικής εκστρατείας, οικονομικά εγκλήματα και ψευδείς δηλώσεις στο Κογκρέσο σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Trump στη Ρωσία.
Ο Cohen δήλωσε στους εισαγγελείς πως στη διάρκεια συζητήσεων για ένα ξενοδοχείο που θα έφερε το όνομα του Τrump στη Μόσχα, προσεγγίστηκε τον Νοέμβριο του 2015 από έναν μη κατονομαζόμενο Ρώσο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι «πρόσωπο εμπιστοσύνης» στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρεται στο αρχείο αυτό.
Ο Ρώσος προσέφερε «συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο» με την εκστρατεία του Trump ασκώντας πίεση για μια συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και στον Vladimir Putin, αναφέρεται στο αρχείο, όπου προστίθεται πως ο Cohen είπε ότι δεν έδωσε συνέχεια στην πρόταση αυτή.
Ο Mueller  είπε πως οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο σχέδιο ανάπτυξης στη Μόσχα σχετίζονται με την έρευνά του επειδή συνέβησαν «σε χρόνο που καταβάλλονταν έντονες προσπάθειες από τη ρωσική κυβέρνηση να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ».
Σε ένα ξεχωριστό ομοσπονδιακό δικαστικό αρχείο, το γραφείο του Mueller ανέφερε πως ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, Paul Manafort είπε ψέματα στους ερευνητές για τις επαφές του με έναν Ρώσο που σχετιζόταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Στο αρχείο καταγράφεται λεπτομερώς γιατί το γραφείο του Mueller ανακάλεσε την περασμένη εβδομάδα μια συμφωνία με τοn Manafort, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Σεπτέμβριο σε δύο κατηγορίες συνωμοσίας και συμφώνησε να συνεργαστεί με τους ερευνητές, ελπίζοντας σε μια ελαφρύτερη ποινή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης