Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ (υφ. Εξωτερικών): Τα ΜΜΕ πρέπει να αφυπνιστούν εναντίον των fake news και των δημοσιογράφων που τα διακινούν

Κουίκ (υφ. Εξωτερικών): Τα ΜΜΕ πρέπει να αφυπνιστούν εναντίον των fake news και των δημοσιογράφων που τα διακινούν
Η Συνεδρίαση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είχε ως προτεραιότητά της φέτος την ασφάλεια των δημοσιογράφων 
«Τα ΜΜΕ είναι καιρός να αφυπνιστούν και όλες οι δημοσιογραφικές οργανώσεις, πρέπει να καταλήξουν σε αποφάσεις για την επιβολή μέτρων, εναντίον εκείνων των δημοσιογράφων που γίνονται συνειδητά όργανα της παραπληροφόρησης, των ψευδών ειδήσεων (fake news) και της συμμετοχής τους σε σκοτεινές λογικές ιδιοκτητών ΜΜΕ στα οποία υπηρετούν. Και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο» τόνισε ο Τέρενς Κουίκ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο υπογράμμισε ότι «ο οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προσφέρει ομπρέλα προστασίας στους θαρραλέους δημοσιογράφους».
Η συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είχε αυτή τη φορά πληθώρα θεμάτων, όπως η ένταση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, το Μεταναστευτικό, οι foreign fighters/τρομοκρατία, το ενεργειακό, και γενικά όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τη διεθνή ατζέντα.
Ωστόσο, αυτή τη φορά τέθηκε και το θέμα της ασφάλειας των δημοσιογράφων με τον Τέρενς Κουίκ να αναφέρει:
«Των δημοσιογράφων εκείνων που τολμούν, ερευνούν, έχουν ισχυρή άποψη - την οποία και εκφράζουν δημόσια - είτε για θέματα των πατρίδων τους είτε για διεθνή ζητήματα, δημοσιογράφων που δεν ενδίδουν στο όποιο μιντιακό ή κρατικό σύστημα, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους».
Πολλά και γνωστά τα παραδείγματα στο ημερολογιακό έτος που κύλησε, σημειώνεται και προστίθεται: Εξάλλου, το δημοσιογραφικό επάγγελμά είναι ένα από εκείνα που κάθε χρόνο έχει ίσως τα περισσότερα θύματα από οποιοδήποτε άλλο κλάδο.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρινίζει πως όταν αναφέρεται σε δημοσιογραφικό επάγγελμα, προσωπικά συμπεριλαμβάνει και τους εικονολήπτες και τους φωτογράφους με τους συνεργάτες τους. «Γιατί εκείνοι είναι που στέκονται όρθιοι και καταγράφουν συρράξεις, βομβαρδισμούς, λεηλασίες κ.λπ. Δημοσιογράφοι και χειριστές των οπτικών μέσων είναι οι δύο απόλυτα συνεργαζόμενοι βραχίονες του κλάδου της ενημέρωσης των πολιτών» καταλήγει..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης