Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rudd (Βρετανία): Εάν η May δεν περάσει τη συμφωνία για το Brexit μπορεί να προωθήσει το μοντέλο της Νορβηγίας

Rudd (Βρετανία): Εάν η May δεν περάσει τη συμφωνία για το Brexit μπορεί να προωθήσει το μοντέλο της Νορβηγίας
Το μοντέλο της Νορβηγίας προβλέπει την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, κεφαλαίων, υπηρεσιών και ανθρώπων με την ΕΕ
Ως «την καλύτερη εναλλακτική λύση και το ευνοϊκότερο σχέδιο που θα μπορούσε να συνάψει η Theresa May για το Brexit», χαρακτήρισε η Βρετανίδα υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Amber Rudd, τη συμφωνία με την ΕΕ παρέχοντας στήριξη στη βρετανίδα πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η βρετανίδα υπουργός παραδέχθηκε ωστόσο πως είναι απαραίτητο ένα Σχέδιο B σχολιάζοντας αρνητικά το ότι «δεν υπάρχει».
Σύμφωνα με τις προβλέψεις πολλοί βουλευτές προτίθενται να καταψηφίσουν τη συμφωνία της May την επόμενη Τρίτη στο Κοινοβούλιο, βυθίζοντας την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένου και ενός άτακτου Brexit.
«Εάν δεν τα καταφέρει η May μπορεί να συμβούν τα πάντα: να ψηφίσει ο λαός, η λύση του ‘Νορβηγία Συν’, κάθε εναλλακτική ενδέχεται να ισχύσει», τόνισε η Rudd, αναφερόμενη στην περίπτωση να αποτελέσει και η Βρετανία ένα άλλο είδους μοντέλο σύνδεσης με την ΕΕ—όπου χωρίς να είναι μέλος υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, κεφαλαίων, υπηρεσιών και ανθρώπων μεταξύ αυτής και της Ευρωπαϊκής οικογένειας, όπως συμβαίνει σήμερα με τη Νορβηγία.
Πολλοί άλλοι βουλευτές, περιλαμβανομένων και μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, έχουν ταχθεί υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.
Η Rudd υποστήριξε πως ακόμη και εάν η May χάσει στην ψηφοφορία της Τρίτης θα πρέπει να παραμείνει στη θέση της πρωθυπουργού.
«Δεν υπάρχει περίπτωση για αποχώρησή της», διατράνωσε η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης