Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαχαίρωσαν φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - Λέκκας: Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών

Μαχαίρωσαν φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - Λέκκας: Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών
Οι δράστες θρυμμάτισαν υαλοστάσια και  πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων
Oμάδα αγνώστων μαχαίρωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/12) φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή του Ζωγράφου.
Το περιστατικό συνέβη όταν οι δράστες επιχείρησαν να μπουν στο χώρο που γινόταν εκδήλωση φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και φύλακες της Πανεπιστημιούπολης τους εμπόδισαν.
Οι δράστες θρυμμάτισαν υαλοστάσια, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν σε φύλακα της Πανεπιστημιούπολης με τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Ο φύλακας διακομίστηκε στον "Ερυθρό Σταυρό" για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, προσήγαγαν 13 άτομα που εντόπισαν περιμετρικά του χώρου, εκ των οποίων τα 11  αφέθηκαν ελεύθερα τα 11, ενώ συνελήφθησαν τα 2 άτομα, για κατοχή ναρκωτικών.

Λέκκας: Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό»,  δήλωσε ο καθηγητής  Ευθύμης Λέκκας.
 «Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες», πρόσθεσε και κατέληξε τονίζοντας πως «θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης