Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Αναμένει αναταράξεις στα ενυπόθηκα δάνεια το 2019

tags :
BofA: Αναμένει αναταράξεις  στα ενυπόθηκα δάνεια το 2019
BofA: Αναμένει αναταράξεις  στα ενυπόθηκα δάνεια το 2019
Οι επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί σε ενυπόθηκα χρεόγραφα οργανισμών θα δουν το 2019 να είναι «οτιδήποτε άλλο εκτός από ομαλό» καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων Fed και η μείωση του ισολογισμού της θα οδηγήσουν σε αύξηση των πραγματικών επιτοκίων και της αναφέρει σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch (BofA).
Το «κλειδί» για την απόδοση του τομέα του 2019 θα είναι ο «ενθουσιασμός» των επενδυτών, όπως οι διαχειριστές κεφαλαίων, να απορροφήσουν το χάσμα της ζήτησης ύψους 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημιουργήθηκε εν μέρει από την μείωση του ισολογισμού της Fed.
Σε σύγκριση με την προ της κρίσης εποχή, οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν μειώσει 500 δισεκατομμύρια δολάρια, εν μέσω αύξησης 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.
Αυτό δείχνει ότι είναι επί του παρόντος «underweight» στις υποθήκες.
Αυτή η μετατόπιση από την κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να επιταχύνει την εξάπλωση της μεταβλητότητας, αν και στο σημερινό της επίπεδο η βάση MBS έχει ήδη διαμορφωθεί σε μέτρια αύξηση.
Σε συνδυασμό με τη μείωση του δείκτη ρευστότητας σε πραγματικές τιμές, η BofA είναι «underweight» στις υποθήκες.
Βλέπει μια ενδεχόμενη διεύρυνση των spread και αρνητικές υπερβολικές αποδόσεις το 2019.
Από το 2014 έως το 2018 ~ 85% των εκκρεμών MBS ήταν στα χέρια της Fed, των εγχώριων τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των αγοραστών στο εξωτερικό, εξηγώντας την εξαιρετικά υποτονική μεταβλητότητα
H BofA αναμένει ότι θα μειωθεί στο 80% μέχρι το τέλος του 2019ς, σε συνδυασμό με την μείωση του ισολογισμού της Fed ύψους 200 δισ. δολαρίων το 2019 από 150 δισ. δολάρια το 2018.
Η κλιμάκωση των εντάσεων του εμπορικού πολέμου μπορεί να προκαλέσει ένα συναίσθημα κινδύνου και να αυξήσει την πιθανότητα "για την Fed να ασκήσει το στίγμα της.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης