Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέστηκε η αγορά στις τελικές δημοπρασίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέστηκε η αγορά στις τελικές δημοπρασίες
ΑΓΟΡΑ: Με ανοδικές διαθέσεις στο ξεκίνημα αλλά γρήγορα γύρισε χαμηλότερα παρά το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού. Το ΧΑ «βρήκε» στις 660 μονάδες και έμεινε από δυνάμεις.

Γύρισε προς τις 650 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να είναι χαμηλή. Αν μάλιστα βγάλουμε και τα πακέτα ο καθαρός τζίρος ήταν πιο χαμηλός. Δεν ήταν όμως κακή η συνεδρίαση.

Υπήρχε επιλεκτικό ενδιαφέρον για καλά χαρτιά και κάποιες προσπαθούν να σπάσουν αντιστάσεις. Δεν είναι εύκολο όμως με τους λιγοστούς επενδυτές που διαθέτει το ταμπλό. Στις τελικές δημοπρασίες βγήκε λίγο μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα να κλείσει στα χαμηλά ημέρας περίπου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ανύπαρκτες πραγματικά αφού στο δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς κάτι αγορές ιδίων και κάτι ανακοινώσεις των κινήσεων των insiders είχαμε. Που να πας με τέτοια ειδησεογραφία και ειδικά αυτήν την περίοδο που οι περισσότεροι σχεδιάζουν το που θα περάσουν τα Χριστούγεννα και όχι τι μετοχές θα έχουν το 2019.

Για εμάς είναι βασικό να ασχοληθούμε με τα καλά χαρτιά που πιστεύουμε ότι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν τη χρονιά που έρχεται. Ειδικό θέμα θα έχουμε τη Δευτέρα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγήκε πίεση συνολικά. Η Eurobank που το τελευταίο καιρό είναι στο προσκήνιο είχε και πάλι υψηλότερο όγκο και τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των συστημικών. Όμως και οι απώλειες της Alpha Bank δεν ήταν μικρές.

ΕΧΑΕ: Παρατηρούμε πως η συμπεριφορά της είναι αρκετά βελτιωμένη στις τελευταίες συνεδριάσεις με τους αγοραστές να την προσέχουν και να την κλείνουν στα 4,10 ευρώ. Άλλες μέρες θα ήταν πρώτη στην πτώση.

LAMDA: Με υψηλό στα 6,22 ευρώ και κλείσιμο στα 6,16 ευρώ, άρα ούτε σήμερα τα κατάφερε. Έβγαιναν πολλά χαρτιά στα 6,20 ευρώ. Συνολικά άλλαξαν χέρια 133 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Πάει να …πλασαριστεί κοντά στα επίπεδα που ξεκίνησε τη χρονιά. Έτσι κι αλλιώς έχει μικρές απώλειες και τα έχει πάει καλύτερα από τον δείκτη. Στο +1,17% και στα 13,82 ευρώ σήμερα με όγκο 139 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,88 δισ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Πιέστηκε στις δημοπρασίες και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, ήτοι στα 7,91 ευρώ. Νωρίς σήμερα είχε φτάσει μέχρι και τα 8,08 ευρώ.

REDS: Η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή της θέση ή από την αξία των ακινήτων που διαθέτει και αυτό δεν είναι λογικό όταν πολλές του κλάδου της έχουν καλύτερη αποτίμηση.

Στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις δεν έχει αρνητικό πρόσημο. Σήμερα όμως οι αγοραστές χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα την πήγαν στο +9,09% και στα 0,84 ευρώ φτάνοντας την αποτίμηση στα 48,2 εκατ. ευρώ. Ακόμα χαμηλά είναι.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προς τα τέλη Νοέμβρη ακουμπούσε τα 1,10 ευρώ που αποτελεί το συγκεκριμένο σημείο καλή στήριξη. Έκτοτε άλλαξε συμπεριφορά αφού η διόρθωση ήταν μεγάλη. Συνέβαλε και η νέα διοίκηση με τις παρουσιάσεις της.

Στα 1,4520 ευρώ και στο +3,86% με όγκο 226 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 257 εκατ. ευρώ. Καλή η αντίδραση επομένως από τα χαμηλά της.

ΕΚΤΕΡ: Τα καλά χαρτιά αργά ή γρήγορα θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Τέλη Νοέμβρη και βρισκόταν κάτω από το 1 ευρώ ενώ τώρα είναι στα 1,27 ευρώ με όγκο 34 χιλ. τεμάχια. Να πούμε μόνο πως από την αρχή του έτους η άνοδος είναι της τάξης του 100%.

FORTHNET: Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τι γίνεται με αυτήν την πώληση δεν έχουμε μάθει κάτι. Στο ταμπλό πάντως η μετοχή δεν τα πηγαίνει καλά. Στο -18,89% και στα 0,1460 ευρώ με αποτίμηση 23,9 εκατ. ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Στις 398 χιλ. τεμάχια ο σημερινός όγκος που αντιστοιχεί βέβαια σε 16 χιλ. ευρώ αφού η αποτίμηση της εισηγμένης είναι μόλις στα 10,2 εκατ. ευρώ. Ο όγκος τον τελευταίο καιρό είναι υψηλός για τα δεδομένα της και μας κάνει εντύπωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης