Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με σύμμαχο τις ξένες αγορές κοιτάει υψηλότερα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με σύμμαχο τις ξένες αγορές κοιτάει υψηλότερα
ΑΓΟΡΑ: Λίγες συνεδριάσεις έχουν μείνει μέχρι το τέλος του 2018. Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα θα πρέπει σταδιακά να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στα χαρτιά που πιστεύουμε ότι θα πρωταγωνιστήσουν το 2019.

Τα θεμελιώδη θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για τους επενδυτές για μία ακόμα χρονιά. Εταιρείες με κέρδη, με χαμηλό δανεισμό, με καλές ταμειακές ροές που δεν έχουν κίνδυνο να σηκωθεί μία μέρα ένας τραπεζίτης και να πει «σας παίρνουμε την εταιρεία».

Να ξέρετε ότι δεν είναι μόνο οι γνωστές που έχουν οικονομικά προβλήματα. Πολλές αποπληρώνουν μόνο τόκους αλλά κεφάλαιο δεν μπορούν. Κάποια στιγμή θα θελήσουν οι τράπεζες να πάρουν κάποιο μέρος από τα λεφτά τους. Επομένως χρειάζεται προσοχή.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Για σήμερα το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών ήταν θετικό και ανοδικά κινήθηκαν τα ελληνικά παράγωγα στην προσυνεδρίαση, δείχνοντας τις διαθέσεις των επενδυτών. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα ανοικτά, επομένως μία επιφυλακτικότητα την έχουμε.

Καλά χαρτιά. Αφήστε τα άλλα για τους άλλους. Γιατί να παίξεις το turnaround στόρι σε υπερδανεισμένες. Γιατί να περιμένεις να δεις πότε θα πάρεις μέρισμα. Υπάρχουν πολλές που ήδη προσφέρουν καλή μερισματική απόδοση και ελκυστική αποτίμηση. Και δεν έχουν καλά θεμελιώδη μόνο φέτος. Εκεί λοιπόν πρέπει να πάμε.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Οι προοπτικές για το 2019 είναι εξαιρετικές. Η διοίκηση έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει τους μετόχους χαρούμενους. Αποκλιμάκωση δανείων, αύξηση κερδών και ελκυστική αποτίμηση.

JUMBO: Τι να πρωτογράψει κάποιος για τη συγκεκριμένη. Φοβερή κερδοφορία, γεμάτα ταμεία και δάνεια μόνο για να μην την ξαναπάθει όπως πριν λίγα χρόνια με το κούρεμα στην Κύπρο. Αλλιώς δεν θα έπαιρνε.

Από το καλό στο καλύτερο ο ισολογισμός κάθε χρόνο. Έδωσε ευκαιρίες πριν λίγες εβδομάδες λόγω της εμπλοκής στελέχους της στο θέμα με τις βίζες και τις πιστωτικές κάρτες, αλλά δεν υπάρχει σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία εμπλοκή δική της.

ΕΛΠΕ: Άνοιξε στα 8 ευρώ με μικρή άνοδο και αποτίμηση 2,44 δισ. ευρώ. Με καλό p/bv και χαμηλό p/e. Οι αναλυτές περιμένουν αυξημένο μέρισμα λόγω της πώλησης της ΔΕΣΦΑ το 2019.

ΕΥΔΑΠ: Θα φύγει από τον FTSE 25 αλλά τα μεγέθη της δεν αλλάζουν. Τι θα γίνει δηλαδή θα μειωθεί η ρευστότητά της; Αφήστε για τους άλλους τους δείκτες. Βλέπετε τι έχουν πάθει ποντάροντας στις τράπεζες.

Κάτω από την καθαρή θέση, με το ταμείο της να είναι υψηλό, να μην υπάρχουν δάνεια, να βγάζει κέρδη και αν λειτουργούσε και λίγο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Αλλά και έτσι μια χαρά…

Στα 5,09 ευρώ με άνοδο 1,19% στο ξεκίνημα. Χαμηλός ο όγκος και η αποτίμηση στα 542 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Γίνεται προσπάθεια να περάσει πάνω από τα 6,20 ευρώ. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα και ο όγκος έχει ξεπεράσει τις 56 χιλ. τεμάχια. Υπάρχουν λίγο καλύτερα νέα στο θέμα του Ελληνικού, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος.

Καθαρά τεχνικά θα μπορούσε να κάνει μία υπέρβαση μετά από καιρό και να κινηθεί προς τα 7 ευρώ αν βρει και καλό κλίμα γενικότερα στην αγορά. Διαφορετικά θα υπάρξει ξανά οπισθοχώρηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η νέα διοίκηση παίρνει άριστα τουλάχιστον στο κομμάτι της επικοινωνίας. Πρώτον μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ με την προηγούμενη ηγεσία δεν υπήρχε ενημέρωση και δεύτερον έκανε τους επενδυτές να κοιτάνε στο μέλλον και όχι στο παρόν.

Δηλαδή τους είπε ότι πάει για κέρδη το 2019 και οι επενδυτές ξέχασαν τις μεγάλες ζημιές στο εννεάμηνο. Αυτό σίγουρα είναι μία επιτυχία. Ίσως από τα καλύτερα turnaround στορι του 2019.

Διότι και χαμηλή είναι η τιμή, αφού είναι στα 1,42 ευρώ με τους αδελφούς Καλλιτσάντση να αγοράζουν προ ολίγων μηνών και πάνω από τα 2 ευρώ αλλά και με μία μικρή κερδοφορία που να δείχνει ότι μπαίνει σε τάξη η κατασκευαστική δραστηριότητα θα είναι ικανή ώστε να ικανοποιηθούν οι επενδυτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης