Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2018

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2018
Στο «φουλ» δουλεύουν οι κομματικές μηχανές στην Αξιωματική Αντιπολίτευση
Στο «φουλ» δουλεύουν οι κομματικές μηχανές στην Αξιωματική Αντιπολίτευση προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το συνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου.
Το 12ο συνέδριο της ΝΔ θα έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει οριστεί πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για την προετοιμασία του προγράμματος του.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το 2019 είναι ένα έτος πολλαπλών εκλογών και η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για να δώσει τη μάχη για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές.
Άρα, το μήνυμα που θα εκπέμψουμε από εκεί θα είναι το πρόγραμμά μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας, μπορούν να πάνε την Ελλάδα πιο μπροστά κι ενωμένοι όλοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά θα πάμε προς τη νίκη».
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα το οποίο τουλάχιστον στις βασικές του δομές δόθηκε στη δημοσιότητα, το συνέδριο ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου με ομιλία - καλωσόρισμα του κ. Μεϊμαράκη και θα ακολουθήσει η ομιλία του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή οπότε και θα γίνει ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Από τους ομιλητές ξεχωρίζουν ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός πολιτικός που ήταν άλλωστε ο εκλεκτός της ΝΔ στην κούρσα για την ανάδειξή του ως υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Στον κατάλογο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν περιλαμβάνεται και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Κώστας Καραμανλής.
Ωστόσο, μεσολαβεί μία εβδομάδα για την έναρξη του συνεδρίου και μένει να δούμε αν ανέβει στο βήμα.

Προσέγγιση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Πάντως η σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής και η ανάληψη της προεδρίας της από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποτελεί ένα στοίχημα για την ηγεσία της ΝΔ να κλείσει ένα εσωκομματικό μέτωπο καθώς οι σχέσεις Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, περνούν μια περίοδο μεγάλης ψυχρότητας.
«Λάδι στη φωτιά», ρίχνει η άρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, του προέδρου της ΝΔ να τοποθετήσει, τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος αλλά και αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές, σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Πηγές της Πειραιώς επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.
Αν και η Πειραιώς έχει διαρρεύσει ότι υπήρξε συμφωνία των δύο ανδρών συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη το διαψεύδουν λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί αν οι ευρωεκλογές γίνουν με λίστα ή με σταυρό. Διότι στη δεύτερη περίπτωση επί της ουσίας δεν υπάρχει επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου αφού όσοι εκλεγούν θα είναι  αυτοί με τους περισσότερους σταυρούς στο σύνολο της χώρας.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ, ακόμη κι αν ο κ. Μητσοτάκης τον διαβεβαιώσει προσωπικά ότι θα εκλεγεί, ο ίδιος αμφιβάλλει αν ο κομματικός μηχανισμός θα τον στηρίξει στο σύνολό του.
Σε κάθε περίπτωση ο σταυρός δεν διασφαλίζει την εκλογή οιουδήποτε.
Η Πειραιώς πάντως επισημαίνει ότι η επιλογή του κ. Μεϊμαράκη να προεδρεύσει της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου δεν είναι μόνο τιμητική αλλά μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης