Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Citigroup προειδοποιεί για τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου 2018

tags :
Η Citigroup προειδοποιεί για τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου 2018
Η Citigroup προειδοποιεί για τα έσοδα του επόμενου τριμήνου 2018
Για σημαντική συρρίκνωση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου 2018 προειδοποίησε η Citi (όμιλος Citigroup), μέσω του CFO John Gerspach -μίλησε σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.
Όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της κολοσσιαίας τράπεζας, πλήγμα για τα έσοδα θα αποτελέσει μεταξύ άλλων η αγορά σταθερού εισοδήματος, καθώς οι αυξημένες αποδόσεις έχουν μειώσει τον όγκο συναλλαγών.
Στην ίδια συνεδρίαση μίλησε και ο επικεφαλής της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος δεν αναμένει ιδιαίτερη μεταβολή σε ετήσια σύγκριση.
Σε ό,τι αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο της Bank of America, Brian Moynihan, αναμένει αύξηση στα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής.
Πίσω πάλι στη Citigroup, υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 12% τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς η αμερικανική τράπεζα περιέκοψε τα έξοδά της και επωφελήθηκε από τους χαμηλότερους φόρους.
Ειδικότερα, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 4,62 δισ. δολ., ή 1,73 δολ. ανά μετοχή, από 4,13 δισ. δολ., ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Τα συνολικά έσοδα της Citi υποχώρησαν ελαφρώς στα 18,39 δισ. δολ., έναντι των 18,42 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.
Η τράπεζα ανέφερε ακόμη ότι τα λειτουργικά της έξοδα μειώθηκαν κατά 1%, στα 10,31 δισ. δολ.
Παράλληλα, η πρόβλεψη της τράπεζας έναντι φόρων μειώθηκε κατά 395 εκατ. δολ., λόγω της περικοπής των εταιρικών φορολογικών συντελεστών που εισήγαγε η αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές του 2018.
Τα έσοδα από το trading ομολόγων σημείωσαν άνοδο 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης