Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ – Ανησυχία από τους δασμούς

Fed: Περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ – Ανησυχία από τους δασμούς
Περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, διαπιστώνει έρευνα της Fed
Η δραστηριότητα στην πραγματική οικονομία επεκτάθηκε με «μέτριο» ρυθμό την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018, όπως απορρέει από την έρευνα «Beige Book» που συντάσσει η Federal Reserve (Fed) και αποτελεί μία καλή εικόνα για την κατάσταση στην οικονομία.
Όπως διαπίστωσαν μεταξύ άλλων οι περιφερειακές Fed, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν σταθερές, ενώ ανησυχία για τους επιχειρηματίες αποτελούν οι εκατέρωθεν δασμοί ΗΠΑ και Κίνας στο εμπόριο.
Οι νέες κατασκευές κατοικιών και οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών τείνουν να μειώνονται, ενώ η κατασκευή και η μίσθωση μη στεγαστικών κατασκευών τείνουν να αυξάνονται.
Συνολικά, ο όγκος δανεισμού αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό, αν και μερικές περιφέρειες σημείωσαν κάποια επιβράδυνση.
Στη γεωργία τα αποτελέσματα ήταν μικτά, τόσο από τον καιρό όσο και από τους δασμούς.
Σε ό,τι αφορά στην αγορά, εργασίας, οι επιχειρήσεις ανέφεραν αδυναμία προσέλκυσης και διατήρησης ειδικευμένων εργαζομένων, αλλά και εγκατάλειψη θέσεων εργασίας χωρίς προειδοποίηση.
Οι περισσότερες περιφέρειες ανέφεραν μέτρια αύξηση των μισθών και ενίσχυση των παροχών, συμπεριλαμβανομένων οφελών για την υγεία, της συμμετοχής στα κέρδη, των επιδομάτων και των διακοπών.
Τέλος, σχετικά με τον πληθωρισμό, οι τιμές αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιοχές, αν και ορισμένες κατέγραψαν συγκρατημένες αυξήσεις.
Σχεδόν όλες οι Fed ανέφεραν ότι το κόστος εισροών αυξήθηκε γρηγορότερα από τις τελικές τιμές των αγαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης