Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό λόγω σταθεροποίησης δολαρίου - Στα 1.242,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,3% για τον χρυσό λόγω σταθεροποίησης δολαρίου - Στα 1.242,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 4 δολ. στα 1.242,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (5/12/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας από τα υψηλά πέντε μηνών που «άγγιξε» χθες, εν μέσω σταθεροποίησης στο δολάριο.
Εν τω μεταξύ, η Wall Street παραμένει σήμερα κλειστή λόγω εθνικού πένθους για την κηδεία του πρώην Αμερικανού προέδρου George H.W. Bush, ωστόσο η αγορά εμπορευμάτων λειτουργεί κανονικά.
Οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν χθες ισχυρές απώλειες άνω του 3%, εν μέσω των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας που πυροδότησε η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων, αλλά και εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με το εάν η εμπορική «εκεχειρία» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να επιλύσει μακροπρόθεσμα τις διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Πιέσεις είχε δεχτεί και το δολάριο τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η προσοχή των επενδυτών είναι, εν τω μεταξύ, στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις σε Brexit και Ιταλία, που θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις ή να προσφέρουν ώθηση σε στερλίνα και ευρώ αντίστοιχα.
Οι επενδυτές αναμένουν με ανησυχία την ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου στη βρετανική Βουλή, όπου μια καταψήφιση της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική κρίση.
Ρώμη και Βρυξέλλες δείχνουν ότι βρίσκονται πιο κοντά σε συμβιβασμό, με τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, G. Oettinger, να εκφράζει την ελπίδα ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού που να συμβαδίζει και να συμμορφώνεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 4 δολ. στα 1.242,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 97 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης