Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,7% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,7% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,3%
Ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/12) στοιχεία της Eurostat, μετά την πτώση που καταγράφηκε το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο δείκτης λιανικών πωλήσεις της ενιαίας νομισματικής ένωσης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά +1,7% έναντι ετήσιας ανόδου +0,8% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικε΄ς πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,1%.
Η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος στους υποδείκτες της ΕΕ σημειώθηκε στα καύσιμα οχημάτων, και συγκεκριμένα στο +1%, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκαν κατά +0,6%.
Αντίθετα, οι πωλήσεις στον τομέα των μη εδώδιμων προϊόντων σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Σλοβενία (+7,9%) και την Πορτογαλία (+2,3%) ενώ στον αντίποδα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Φιλανδία (-2%), τη Δανία και τη Σουηδία (αμφότερες στο -1,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης