Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Γερμανία δεν θα αποχωρήσει από τον αγωγό Nord Stream 2

tags :
Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Γερμανία δεν θα αποχωρήσει από τον αγωγό Nord Stream 2
Μέσω αυτής της συμμετοχής η Γερμανία προωθεί και τη διέλευση ουκρανικού φυσικού αερίου, υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Η αποχώρηση της Γερμανίας από τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν θα σταματούσε το ρωσικό σχέδιο αλλά θα μείωνε την ικανότητα της Γερμανίας να υποστηρίζει τη συνέχιση της διοχέτευσης ορισμένων ποσοτήτων αερίου μέσω Ουκρανίας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas.
Γερμανοί συντηρητικοί έχουν καλέσει για μια επανεξέταση του σχεδίου μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία τριών ουκρανικών πολεμικών πλοίων και των πληρωμάτων τους ανοικτά της Κριμαίας.
Ο Maas είπε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να ωθεί για την κατασκευή του αγωγού ακόμη κι αν γερμανικές εταιρίες αποχωρήσουν.
«Εξακολουθεί να ισχύει ότι θα κατασκευαστεί αλλά δεν θα υπάρχει κανείς ο οποίος να συνηγορεί για εναλλακτική διέλευση του αερίου μέσω Ουκρανίας.
Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουμε δεσμευμένοι πολιτικά», είπε στους δημοσιογράφους.
Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε γελοίες τις κατηγορίες της Ουκρανίας ότι έχει σχέδια για τα ουκρανικά λιμάνια της Μαριούπολης και του Μπερντιάνσκ προκειμένου να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο ανάμεσα στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.
Καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα έχουν αυξηθεί μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία τριών ουκρανικών πολεμικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στις 25 Νοεμβρίου, Ουκρανοί πολιτικοί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η κίνηση αποτελεί προάγγελο μιας ευρύτερης ρωσικής εισβολής.
«Είναι μια γελοία δήλωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov.
«Είναι άλλη μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση», προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης