Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Federal Reserve αντιμετωπίζει εκ νέου το δίλημμα του 2015-2016

Deutsche Bank: Η Federal Reserve αντιμετωπίζει εκ νέου το δίλημμα του 2015-2016
Το δίλημμα της Federal Reserve, όπως παρουσιάζεται από τη Deutsche Bank
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με το δίλημμα που βρήκε μπροστά της το 2016, σχολιάζει σε έκθεσή της η Deutsche Bank.
Όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, η ταχεία αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την πορεία των αγορών, όπως αποτυπώθηκε και από τη διόρθωση στη Wall Street από τον περασμένο Οκτώβριο.
«Τίποτα από αυτά δεν είναι νέο.
Μια παρόμοια αύξηση των επιτοκίων πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια, το 2015, μετά την υποτίμηση του κινεζικού γιουάν.
Οι πρόσφατες τάσεις θυμίζουν αυτή την περίοδο.
Φυσικά, η αναταραχής του 2016 επιλύθηκε με τη συμφωνία της Σαγκάης, μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στις 26-27 Φεβρουαρίου 2016.
Μια μικρή "συμφωνία της Σαγκάης" έλαβε χώρα όταν στις 28 Νοεμβρίου, όταν ο Jerome Powell είπε ότι "βρισκόμαστε αρκετά κάτω από το ουδέτερο επίπεδο επιτοκίων"», σχολιάζεται.
Αν και η συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής θα βοηθούσε τη στήριξη της ρευστότητας των αγορών, η Deutsche Bank εκτιμά πως η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας (και ειδικά στις ΗΠΑ) δεν επιτρέπει μία πρόσθετη χαλάρωση χωρίς τον κίνδυνο οικονομικών αναταραχών στο μέλλον.
Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι, σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί η νομισματική σύσφιξη, εντός των επόμενων δύο χρόνων θα υπάρξει αναπόφευκτα δραστική αλλαγή στο οικονομικό κλίμα παγκοσμίως.
Το κεντρικό διάγραμμα της έκθεσης:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης