Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ανάπτυξη 6,6% για την κινεζική οικονομία το 2018 – Επιβράδυνση στο 6,3% το 2019

Morgan Stanley: Ανάπτυξη 6,6% για την κινεζική οικονομία το 2018 – Επιβράδυνση στο 6,3% το 2019
Οι προβλέψεις της Morgan Stanley για την Κίνα
Στο 6,6% «βλέπει» την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος η Morgan Stanley, προβλέποντας περαιτέρω ελαφρά επιβράδυνση και το επόμενο έτος, στο 6,3%.
Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα, με αφορμή την εκεχειρία μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον στις εμπορικές εντάσεις και αφού υπενθυμίσει τα αδύναμα οικονομικά μεγέθη της Κίνας το τρίτο τρίμηνο 2018, η συμφωνία των δύο πλευρών «κρίνεται θετική για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Κίνας».
«Πιστεύουμε ότι η Κίνα πρέπει να αντιμετωπίσει βασικά διαρθρωτικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και της βιομηχανικής πολιτικής στις μελλοντικές εμπορικές συνομιλίες.
Η ενδεχόμενη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα δημιουργούσε αυξημένους κινδύνους για την αναπτυξιακή πορεία της Κίνας, το 2019».
Τούτου λεχθέντος, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στο Πεκίνο ενδέχεται να μειώσουν το μέγεθος της δημοσιονομικής χαλάρωσης και αναλόγως τους δείκτες υποχρεωτικών ελάχιστων αποθεματικών, εκτιμάται.



Όπως ανέφεραν τον περασμένο Αύγουστο οι αναλυτές της Morgan Stanley, η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα προκειμένου να προστατέψει την οικονομία της από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Robin Xing της Morgan Stanley.
«Δεν αναμένουμε μεγάλη διόρθωση στην ανάπτυξη διότι πιστεύουμε ότι η ενδεχόμενη επίδραση από τους εμπορικούς δασμούς θα είναι περιορισμένη λόγω των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης