Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ουκρανία προτρέπει το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία

Η Ουκρανία προτρέπει το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε το ΝΑΤΟ και άλλα συμμαχικά κράτη να στείλουν πολεμικά πλοία για να βοηθήσουν την Ουκρανία σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko κάλεσε το ΝΑΤΟ και άλλα συμμαχικά κράτη να στείλουν πολεμικά πλοία για να βοηθήσουν την Ουκρανία σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτήν την επιθετική πολιτική της Ρωσίας, πρώτα ήταν η Κριμαία, τότε η ανατολική Ουκρανία, τώρα θέλει τη Θάλασσα του Αζοφ. Η Γερμανία πρέπει επίσης να αναρωτηθεί: Τι θα κάνει ο Putin έπειτα αν δεν τον σταματήσουμε;
Ο Poroshenko χαρακτήρισε τη Γερμανία ως έθνος που πρέπει να βιαστεί να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή, λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να εξετάσει πού θα χτυπήσει ο Putin έπειτα από την κατάληψη της Ουκρανίας.
Ο Poroshenko εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Putin θέλει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία.
"Η Γερμανία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και ελπίζουμε ότι τα κράτη στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμα να στείλουν πολεμικά πλοία στη θάλασσα του Αζόφ για να βοηθήσουν την Ουκρανία και να παράσχουν ασφάλεια", δήλωσε.
Ως πρακτικό ζήτημα, τα έθνη του ΝΑΤΟ είναι σοβαρά περιορισμένα στα πολεμικά πλοία που θα μπορούσαν να στείλουν στην περιοχή με τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία περιορίζει τον αριθμό των πολεμικών πλοίων που επιτρέπεται να διέρχονται από τα στενά του Βοσπόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης