Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άλμα» άνω του +4% για το πετρέλαιο μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ και Κίνας - Στα 61,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent

«Άλμα» άνω του +4% για το πετρέλαιο μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ και Κίνας - Στα 61,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +4,2% στα 53,07 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική άνοδο σημείωσε σήμερα Δευτέρα (3/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την εμπορική εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας η οποία συμφωνήθηκε στο περιθώριο των G20, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +4,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,88 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +4,2% στα 53,07 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας, οι δύο πλυρές συμφώνησαν να μην επιβάλουν επιπρόσθετους δασμούς για διάστημα τουλάχιστον 90 ημερών, κατά το οποίο θα διεξαχθούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να επιλυθούν οι εμπορικές τους διαφορές.
Η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως έχει δημιουργήσει προβληματισμούς αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα το πετρέλαιου έχει βρεθεί στη λίστα των προϊόντων στα οποία έχουν επιβληθεί δασμοί.

«Η συμφωνία για συνέχιση των συνομιλιών για 90 μέρες, κατά τις οποίες οι δασμοί θα σταματήσουν είναι μία θετική έκπληξη», σχολιάζει σε σημείωμά της η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις θα έχουν εμπόδια.
Ωστόσο, η επανέναρξη των συνομιλιών οδήγησε την Morgan Stanley στο να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές ανάπτυξης το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης